elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Intersindical Valenciana reclama a la GVA actuar davant el recurs interposat per Paterna contra el pla que protegeix el paratge de les Moles

  • "La incorporació de les Moles al Parc Natural del Túria és necessària per a la seua conservació"

L'alcalde socialista de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha presentat un recurs contra l'actualització del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals que protegeix les Moles de Paterna. Un pla, impulsat pel govern valencià, que integra el paratge natural dins del Parc Natural del Túria. Intersindical Valenciana considera que aquest recurs va en direcció contrària als compromisos adquirits per revertir la situació d'emergència climàtica que patim i reclama la seua retirada.

Les Moles de Paterna constitueixen l'últim pulmó verd de l'àrea metropolitana de València. Es tracta d'un paratge de gran valor ecològic que, paradoxalment, es troba en perill de ser arrasat pel projecte d'un macrocentre comercial. Hi ha presents algunes espècies endèmiques del sud-est Ibèric, com va deixar patent l'exposició "Les plantes de les Moles de Paterna" que va acollir la seu de València de la Intersindical Valenciana durant el passat mes de setembre. Pel que fa a la fauna s'ha detectat la presència de teixons, raboses, genetes i multitud d'ocells estacionaris; fet que va provocar la protecció del paratge i la seua inclusió en el parc natural del Túria per part del govern autonòmic.

En 2016 la Conselleria de Medi Ambient va emetre informes contraris al projecte del macrocentre, davant l'oposició del veïnat de Paterna i la consideració de les nefastes conseqüències que suposaria la seua construcció com ara: pèrdua de biodiversitat, destrucció d'espais verds i problemes de mobilitat en una zona ja saturada de zones comercials.

"L'Ajuntament de Paterna defensa la construcció d'aquest macrocentre perquè afirma que farà possible de creació de milers de llocs de treball. Però sabem per experiència que, en realitat, es tracta de llocs de treball temporals i precaris que destrueixen el petit comerç de la zona en favor de grans multinacionals. Des d'Intersindical Valenciana instem el president de la Generalitat Ximo Puig que prenga cartes en l'assumpte i que treballe per impulsar polítiques encaminades a la constitució i compliment dels compromisos adquirits per avançar cap a la transició ecològica justa i acabe amb aquelles polítiques que amenacen el nostre territori. Si es dona llum verd al macroprojecte es destruirien més d'un milió de metres quadrats de paratge natural. Cal incorporar les Moles de Paterna al Parc Natural del Túria per garantir la protecció d'aquest paratge tan ple de vida".

Pujar