Castellano

El Grup Bimbo s'instal·la a Paterna

Archivo
Archivo
  • El fa al mateix temps que arriba a un acord amb la cadena de supermercats de Juan Roig

El Grup Bimbo ha adquirit la fàbrica de pa envasat del Grup Siro situada a Paterna (València). El mes de juny passat la *CNMC va autoritzar l'operació per la qual s'inclou un acord comercial entre Bimbo i *Mercadona per al subministrament de pa envasat per a la marca blanca.

Segons expliquen des de la CNMC aquest acord es prolonga el temps al qual existia fins ara amb el Grup Siro, des d'on es venia proporcionant a la cadena de supermercats.

En aquest sentit, des de la Comissió defensen que de l'adquisició de la fàbrica de Paterna no “es deriven problemes de competència, en constatar-se l'existència d'alternatives competitives en el mercat majorista peninsular de pa envasat per a marca blanca”.

Si bé, en el marc de l'acord amb Mercadona, s'han detectat una sèrie de riscos a la competència pel reforç de la posició de Bimbo com a fabricant de marca, per les potencials vinculacions entre els mercats de la panificació amb marca del distribuïdor MDD i amb marca del fabricador MDF; així com l'establiment de Bimbo com a fabricant prioritari de l'empresa valenciana per a productes amb marca blanca.

Per això, s'han signat una sèrie de compromisos entre totes dues empreses amb la finalitat d'eliminar qualsevol potencial risc per a totes dues entitats.

Pujar