elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gespa s'adhereix al programa de currículum anònim

  L'empresa municipal s'ha adscrit al Programa per al disseny, implantació i valoració d'un projecte de currículum vitae anònim per a la selecció de personal, conegut com a currículum cec o anònim. Es tracta d'una iniciativa que pretén eliminar els biaixos discriminatoris de gènere, raça i ideologia en els processos de selecció de personal per a accedir als llocs de treball que s'oferisquen en l'empresa. A aquest programa estan adherides, a dia de hui, 78 empreses de tot l'estat, algunes d'elles universitats de gran prestigi i altres grans multinacionals.

  Tal com ha explicat el president de Gespa, Juanma Ramón, "a partir d'ara comença el treball perquè els currículums que es presenten a les borses d'ocupació no incloguen ni dades personals ni fotografies amb l'objectiu de garantir la igualtat d'oportunitats entre els aspirants que esperem siga una realitat en 2018".

  En aqueix sentit, Juanma Ramón ha assenyalat que, "amb la implementació del currículum anònim, s'aconsegueix que els processos de selecció de personal se centren en el realment rellevant com són la formació, qualificació, capacitats i perfil del candidat o candidata".

  Amb aquesta innovadora mesura, inclosa en el Pla d'Igualtat promogut pel departament de recursos humans i aprovat pel consell d'administració de l'Empresa Municipal, se suprimiran dels currículums referències personals com el nom i cognoms, sexe o edat, fotografies, i qualsevol altra dada que poguera donar lloc a qualsevol biaix discriminatori en el procés de selecció de personal.

  Juanma Ramón ha volgut destacar que "seguim treballant en la millora de la transparència i la igualtat d'oportunitats en els processos de contractació de personal i a situar a l'empresa en l'avantguarda d'avanços tecnològics que facen més eficient la gestió".

  Pujar