Castellano

Fuente del Jarro s'uneix al Projecte Casiopea per a fomentar el negoci croat i sinergies entre les empreses de diferents àrees industrials d'Espanya

Fuente del Jarro s'uneix al Projecte Casiopea per a fomentar el negoci croat i sinergies entre les empreses de diferents àrees industrials d'Espanya

    L'Associació d'Empresaris de Fuente del Jarro, ASIVALCO, se suma al Projecte Casiopea impulsat per la Confederació Espanyola d'Àrees Empresarials (CEDAES) que té per objectiu generar negoci entre les empreses assentades en els diferents Polígons i Parcs Empresarials d'Espanya.

    Tal com explica el gerent de l'entitat, Joaquín Ballester, “en el complicat context que estem vivint, estem tractant de fer costat a les nostres empreses de totes les maneres possibles i aquesta estratègia que hem posat en marxa cerca generar sinergies que reforcen la competitivitat de les àrees industrials de tot el territori nacional”.

    Diversos estudis realitzats per a calcular l'impacte econòmic generat pel COVID-19 vaticinen el que ja s'està començant a apreciar en nombrosos sectors, una caiguda substancial de la facturació, entorn del 30% i les conseqüents pèrdues d'ocupació, entorn del 20%, així com la progressiva deterioració del teixit empresarial per la reducció de la inversió, amb el consegüent tancament de nombroses empreses. “Davant aquest escenari tan preocupant, hem de potenciar i reforçar el sector industrial a nivell nacional i, com pensem que donant-nos suport els uns als altres es poden aconseguir millors resultats, és el moment de fomentar aquesta col·laboració” resumeix Ballester.

    El Projecte Casiopea pretén generar vincles que incentiven el consum nacional i llaços entre veïns industrials. Aquest projecte ha sigut impulsat per les Entitats de Gestió i Associacions d'Empresaris repartides per tot el territori nacional de les quals forma part ASIVALCO, i particularment des dels Polígons Industrials de Campollano, (Albacete) Sant Cristóbal (Valladolid), Parc Empresarial PISA (Sevilla), Parc Empresarial PLAZA (Saragossa), Polígon Industrial OEST (Múrcia), Polígon Industrial *Silvota (Gijón) i la Zona Industrial de Arinaga (Gran Canària), al costat de Font del Pitxer. Cal assenyalar que totes aquestes àrees empresarials sumen 32 milions de m² de sòl industrial, amb més de 6.300 empreses assentades que donen ocupació a un total de 75.000 treballadors.

    Entre els objectius del projecte destaca generar una xarxa de contacte entre empreses de tot el territori nacional, fomentar les relacions professionals B2B de negoci a negoci i impulsar relacions comercials entre empreses nacionals com a estratègia prioritària per al desenvolupament del teixit empresarial. Al seu torn es pretén posar en marxa una borsa nacional o repositori de productes i serveis fabricats, transformats o comercialitzats per empreses nacionals; així com el foment de noves oportunitats d'implantació en diferents zones industrials de tota Espanya per a la ubicació de les empreses.

    De manera conjunta i coordinats per CEDAES s'està treballant en el desenvolupament d'aquest projecte de col·laboració empresarial, denominat Casiopea, que té també per objectiu fomentar la interconnexió de les àrees empresarials a nivell nacional, facilitant sinergies entre les empreses i les pròpies entitats

    Pujar