elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Las Fiestas de Moros y Cristianos vuelven este fin de semana a Paterna con la celebración del Mig Any

Las Fiestas de Moros y Cristianos vuelven este fin de semana a Paterna con la celebración del Mig Any

  El Parc Empresarial Tàctica serà, de nou, l'escenari en el qual es donaran cita els Moros i Cristians de Paterna, a l'abric de la Federació Intercomparsas, per a festejar que les Festes de Paterna ja estan més a prop.

  Des de matí i fins al diumenge, centenars de comparseros i comparseras s'instal·laran en les carpes disposades en el recinte per a gaudir d'un intens cap de setmana d'activitats, diversió i, sobretot, germanor.

  La celebració arrancarà el divendres, amb el sopar d'obertura i la discomóvil que s'iniciarà a la mitjanit.

  El dissabte a les 10 hores, comparsers i comparseres es concentraran en el parc empresarial Tàctica per a gaudir d'un esmorzar de sobaquillo i de jocs tradicionals com truco parchís, en els quals participaran totes les comparses i que vindrà a reforçar la cohesió entre totes elles.

  Li seguirà el concurs de paelles que comptarà amb animació musical i a la vesprada, s'iniciarà una yincana amb la participació de totes les comparses. A la nit, després del sopar de germanor tindrà lloc un discomóvil.

  L'Església Sant Pere Apòstol acollirà el diumenge al matí una missa en sufragi dels comparsers difunts i a les 12 arribarà l'esperat pregó des de la balconada de l'Ajuntament. Enguany, l'encarregada d'animar el mig any serà Mara Martínez de la comparsa Guardianes de Sibil·la.

  Una vegada finalitzat el pregó, els comparsers i comparseres liderats per les comparses capitanes Beduins en el bàndol moro i Terç de Flandes pel bàndol cristià, marxaran en algaravia per les principals vies del municipi emulant les grans desfilades de les Festes Majors.

  Els actes festers del Mig Any conclouran amb un menjar de confraternidad entre veïns i comparsers en el parc empresarial Tàctica i on es repartiran més de 3.000 racions del tradicional "arròs en fesols i naps" com a mostra d'agraïment per part de la Federació als veïns i veïnes, pel suport que els brinden durant les festes.

  Pujar