elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Facultat de Magisteri inaugura una exposició sobre el projecte 'Maqueta del barri'

La Facultat de Magisteri inaugura una exposició sobre el projecte 'Maqueta del barri'

    La Facultat de Magisteri de la Universitat de València inaugura aquest dimecres, 3 de maig, una exposició sobre el projecte cooperatiu 'Maqueta del barri', que han elaborat alumnes de 5è del col·legi públic del barri de La Coma. La inauguració serà a les 13 hores de demà dimecres, i es podrà visitar fins al 15 de maig. El comissari de la mostra és Pablo Alcón, mestre del CEIP La Coma.

    Segons els impulsors, fa molts anys que el barri de La Coma (Paterna) pateix un doble estigma. D'una banda, la roïna imatge que d'ell tenen molts dels habitants de fora, i d'altra, la poca cura que algun del seu veïnat té del barri. Des d'aquesta realitat parteix el projecte cooperatiu 'Maqueta del barri'. Durant cinc mesos, els alumnes han reflexionat sobre el seu entorn més proper, el barri. Han treballat continguts curriculars (càlcul, escales, proporcions, mapes, plànols, croquis, dibuix lineal, composició, colors, materials, resolució de problemes, treball en equip i un llarg etcètera).

    Acompanyant a aquests aprenentatges sorgeixen, des del començament, altres igualment importants com ara: 'Com es el nostre barri?' 'Què és el que ens agrada?' 'I allò que no ens agrada?' 'Què podem fer nosaltres per a canviar allò que no està be?' ' I què fer per a destacar allò que sí és bo, per a "presumir de barri"?' En definitiva, aquest projecte possibilita l'alumnat el poder aprendre «per a la vida», i especialment per a la «vida en societat». Açò es produeix per dos vies: per una part, treballant de manera cooperativa, acceptant les virtuts i les limitacions de totes i totes, i posant el treball individual al servei del bé col·lectiu; i per altra, treballant sobre allò que ens uneix, sobre eixe gran tauler de joc del que totes participem que és el barri.

    "Per tal de transformar la realitat, primer cal aprendre a mirar-la. Després, a jutjar-la. I finalment, a ser part activa d'aquesta transformació. Si bé és cert que al barri hi ha, des de fa molts anys, molta gent que es deixa la pell cada dia en aquesta tasca, no és menys cert que són les generacions futures les que hauran d'arreplegar aquest testimoni de tants anys de lluita, i tractar de culminar aquest camí que ens porte, per fi, a un barri que puga viure i conviure en harmonia i fraternitat", afirmen els promotors.

    Pujar