elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dissolen una macrofesta amb un centenar de joves en un polígon de Paterna

Dissolen una macrofesta amb un centenar de joves en un polígon de Paterna
  • La Policia Local ha denunciat a aquests joves que eren veïns de València, Moncada, Godella, Burjassot, Rocafort i Llíria

La Policia Local de Paterna va dissoldre en la matinada del passat diumenge una macrofesta realitzada en la via pública del Parc Empresarial Tàctica de la localitat, amb més d'un centenar de joves congregats, que es va saldar amb la denúncia de 40 d'ells.

Després d'observar un intens i inusual moviment de joves i esbrinar el seu destí, els agents es van personar en la zona industrial on es trobaven concentrades més de 100 joves sense guardar mesures de distanciament social, sense màscares i consumint begudes alcohòliques. En observar la presència policial, els joves van començar a abandonar el lloc, encara que finalment els agents van poder interceptar a 40 d'ells.

En total, es van tramitar 39 propostes de sanció per trobar-se en la via pública celebrant una festa amb més de 15 persones sense guardar la distància mínima de seguretat i sense fer ús de la màscara. A més també es va interposar una proposta de sanció al titular del vehicle del qual procedia l'ambientació musical per celebrar espectacles o activitats recreatives infringint la prohibició ordenada per les autoritats sanitàries per raons de seguretat pública, posant en risc la salut en promoure la concentració de persones que no reuneixen les mesures sanitàries establides.

Els joves denunciats, alguns de Paterna, són de diferents municipis pròxims com Moncada, Godella, Burjassot, Rocafort, Llíria o València d'edats compreses entre els 20 i els 25 anys. Les actes alçades pels agents han sigut tramitades a la Delegació del Govern, que podria imposar multes que van dels 601 a 10.400 euros per a les primeres i de 10.401 a 20.200 euros per al promotor.

Des de la Policia Local de Paterna han fet una crida a la responsabilitat dels joves en aquests moments tan complicats que estem travessant a causa de la pandèmia per coronavirus i han recordat que “aquestes concentracions il·legals provoquen vertaderes situacions de risc sanitari, per als joves concentrats i per a la resta de la població”.

Finalment, des de la Policia Local de Paterna insisteixen en la importància de seguir estrictament les indicacions de les autoritats sanitàries necessàries per a evitar el contagi i la propagació del virus i insten aquests joves que “valoren i sospesen les conseqüències que poden tindre no respectar les mesures sanitàries per unes hores d'oci en una concentració il·legal, amb propagar en les seues pròpies llars als seus familiars el virus”.

Pujar