elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació s'interessa pel programa de mediació de conflictes en col·legis de Paterna

La Diputació s'interessa pel programa de mediació de conflictes en col·legis de Paterna

  La Diputació de València ha prorrogat durant mig any més un programa de mediació de conflictes en col·legis de Paterna que avui ha volgut conèixer més d'a prop el diputat provincial, Bartolomé Nofuentes.

  El diputat ha mantingut una reunió a Paterna per a conèixer d'a prop aquest projecte dirigit per la pedagoga Belén Bosch Robles, el treball de la qual està inclòs en el programa Talent Diputació. A la trobada ha assistit també el regidor d'Educació, José Manuel Mora, i el cap tècnic d'aquesta àrea en l'Ajuntament, José Jiménez.

  El programa consisteix en el desenvolupament d'un pla de mediació escolar per a solucionar conflictes en els col·legis entre els propis alumnes i alumnes.

  La pedagoga és qui coordina a un grup de xics i xiques de tots els centres públics perquè siguen els propis escolars els qui actuen de mediadors quan sorgeix un problema entre els alumnes.

  D'aquesta forma, els més majors (els alumnes de 6º) fan de nexe entre professors, famílies i els propis estudiants.

   “L'objectiu és establir una cultura de la mediació donant prioritat a qui més a prop està dels propis escolars. És a dir, que visibilitzems als propis estudiants i els convertim en referents per a altres alumnes, perquè puguen acudir a ells”, ha explicat el regidor d'educació, José Manuel Mora.

  L'edil ha afegit a més que “volem que la col·laboració entre Ajuntament i Diputació continue augmentant i anem a participar també d'altres trobades amb altres municipis per a cercar sinergies i compartir experiències comuns”.

  Pujar