elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut un veí de Paterna que extorquia a persones que buscaven serveis sexuals

Detingut un veí de Paterna que extorquia a persones que buscaven serveis sexuals
  • Després d'inserir un anunci en els mitjans de comunicació, i contactar amb la persona que suposadament oferia aquests treballs, els amenaçava amb divulgar que havien contactat amb ell

L'Equip @ de Milladoiro en col·laboració amb l'Equip de Delictes Tecnològics (EDITE) de València va investigar a un home com a presumpte autor d'un delicte d'estafa en la modalitat de “sextorsión” en la fase d'explotació de l'operació Arpu.

L'esmentada operació es va iniciar arran de la denúncia interposada per la víctima en les dependències oficials de la Guàrdia Civil a Arzúa.

En la mateixa comunicava que després d'haver contactat amb una persona que suposadament oferia serveis d'índole sexual a través d'una sèrie d'anuncis inserits en els mitjans de comunicació, va començar a rebre missatges i crides amenaçadores perquè ingressara diverses quantitats de diners per a no publicitar els fets.

El perjudicat va accedir a l'ingrés de la primera quantitat sol·licitada considerant que així satisfaria la demanda dels extorsionadors, comprovant que després de realitzar els ingressos en un breu de temps tornava a rebre una nova comunicació sol·licitant-li una nova quantitat de diners, abonant un total de 3.600 euros abans de denunciar l'extorsió.

La Guàrdia Civil va investigar els fets a fi de corroborar la veracitat dels mateixos i la identificació de l'autor o autors de l'il·lícit.

En el transcurs de la investigació els components de l'Equip @ van constatar que el perjudicat havia sigut víctima d'una estafa consistent en la inserció d'un fals anunci en les pàgines de contactes els mitjans de comunicació en què es publicitaven tot tipus de serveis de caràcter sexual.

Als pocs dies de contactar les víctimes contactaven telefònicament amb la suposada persona que oferia aquests serveis, començaven a rebre en el seu telèfon missatges i trucades amenaçadores per no acudir a una trobada o haver-los fet perdre el temps, exigint-los una quantitat de diners per no publicitar el fet.

Després de l'estudi minuciós de la informació recaptada, els components de l'esmentat Equip van aconseguir la identificació plena del presumpte autor de l'il·lícit, resultant ser un veí de Paterna (València).

Una vegada coneguda l'autoria l'Equip @ va sol·licitar la col·laboració de l'EDITE de València per a procedir a la seua investigació com a presumpte autor d'un delicte d'estafa en la modalitat de “sextorsión”.

L'investigat, juntament amb les actuacions realitzades, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Arzúa.

Pujar