elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Controlat l'incendi de Paterna després de més de dos dies actiu

Controlat l'incendi de Paterna després de més de dos dies actiu
  • A les 11:35 els bombers han donat 'oficialment per controlat' l'incendi que es va produir este dimecres en una planta de productes químics del polígon Fuente del Jarro

MÉS FOTOS
Controlat l'incendi de Paterna després de més de dos dies actiu  - (foto 2)

Al migdia d'este divendres s'ha donat "oficialment per controlat" l'incendi que es va produir este dimecres en Indukern, l'empresa de productes químics ubicada en la localitat valenciana de Paterna. Ha sigut el major incendi en la història de Fuente del Jarro amb huit naus arrasades, flames que han alcançat els 50 metres d'altura, més de 150 empreses i 3.000 treballadors desallotjats.

Tot i que encara romanen dotacions de bombers, dos dies després que començaren les flames, es dóna per finalitzat l'incendi. "Únicament s'està treballant en una de les empreses que disposava de cambres frigorífiques i encara està fumejant", ha explicat José Miguel Basset, inspector cap del Consorci Provincial de Bombers de València, qui ha aclarit també que s'està "controlant també tot el producte químic".

Durant estos dos dies han estat treballant en torns 121 bombers i 532 vehicles dels parcs de l'àrea metropolitana de València. A més es va produir un vessament d'aigües contaminants en el clavegueram que va poder contindre's este dijous, tal com han informat fonts del Consorci provincial de Bombers a elperiodic.com. De fet se s'ha depositat l'aigua en un camió cisterna per al seu posterior tractament.

A més este dijous ja van poder tornar al col·legi els 11.000 escolars que es van quedar sense classe a causa de l'incendi i també han représ l'activitat un centenar de les 150 empreses que van ser desallotjades. Tot pareix indicar que l'explosió es va produïr quan un operari de l'empresa manipulava o realitzava un transvasament de productes químics. Un treballador va resultar ferit encara que posteriorment se li va donar d'alta.

Pujar