elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Contacontes infantils en les biblioteques de Paterna per a fomentar la lectura

Contacontes infantils en les biblioteques de Paterna per a fomentar la lectura
  MÉS FOTOS
  Contacontes infantils en les biblioteques de Paterna per a fomentar la lectura - (foto 2)

  El servei de Biblioteques de l'Ajuntament de Paterna, ha presentat la programació d'activitats que, durant el mes d'abril, se celebraran en les distintes agències de lectura del municipi per a commemorar el Dia del Llibre.

  A partir de l'11 d'abril, les biblioteques acolliran contacontes dirigits el públic infantil tant en castellà com en valencià i de diferents temàtiques.

  "L'objectiu d'esta iniciativa és acostar les biblioteques als menors de Paterna, alhora que es fomenta l'hàbit de la lectura a través d'activitats literàries i divertides" hi ha assenyalat la regidora de Cultura, Paqui Periche.

  En este sentit, també es durà a terme un concurs de marcapàgines infantil, dirigit a estudiants de segon d'educació infantil a sext de primària. Enguany, coincidint amb el centenari del naixement de l'escriptora Gloria Fuertes, el tema del mateix serà "El xiquet es va assentar a llegir i va començar a crecer".

  El certamen estarà dividit en tres categories: infantil (per a xiquets de 3 a 5 anys), primària 1 (de 6 a 8 anys) i primària 2 (de 9 a 12 anys) i es repartirà un premi per cada categoria que consistirà en un lot de llibres i material de dibuix corresponent a les diferents franges d'edat. A més, d'entre tots els guanyadors, l'Ajuntament seleccionarà el treball que utilitzarà com a imatge del marcapáginas oficial del Servici de Biblioteques de Paterna per a l'any que ve.

  El termini per a presentar els maracapàgines finalitzarà divendres que ve 31 de març i els interessats hauran de presentar els seus treballs en qualsevol de les biblioteques públiques de la Cova Gran i la Canyada, així com en les diferents agències de lectura de Terramelar i la Coma. El marcapàgines haurà d'anar en un sobre tancat i acompanyat d'una sol·licitud per a concursar que podran descarregar-se en la web municipal www.paterna.es.

  Finalment, dins de la programació, també s'inclouen presentacions de llibres com la novel·la "Lóbilott després de la triaga de Mals Teales" escrita pel paternero FJ. Carrión, que es presentarà en la Biblioteca de la Cova Gran el 21 d'abril a les 19:30 hores, i que compte la història de lluita entre dos dinasties de mags. O el poemari "Tu fràgil ombra en la ventana", que ens descobrirà els versos de temàtica amorosa de Ricardo Fuertes, el 4 de maig a partir de les 19 hores en la Cova Gran.

  Pujar