elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís sol·lícita informació de l’immoble que adquirirà l’ajuntament de Paterna per valor d'1.262.500 € al barri de Santa Rita

  • La formació critica la falta d’informació de l’executiu socialista al voltant d’esta adquisició i dona per fet que coneixeran la mateixa a les xarxes socials de l’alcalde

Compromís per Paterna ha anunciat que ha sol·licitat informació referent a l’immoble que adquirirà l’ajuntament de la localitat el qual té un valor d'1.262.500 €. Davant este fet la formació valencianista ha argumentat que realitzen aquesta petició per la falta d’informació que esgrimeix l’executiu socialista encapçalat per Sagredo en referència a l’esmentat immoble.

Davant esta situació, la regidora de Compromís per Paterna, Neus Herrero, ha volgut informar que “el passat 30 de març l’ajuntament de Paterna aprovà una modificació pressupostària en què entre altres inversions conegudes s’incloïa l’adquisició d’un immoble al barri de Santa Rita per valor d'1.262.500 €. A l’informe tècnic que justifica la inversió no es detalla la localització ni les característiques de l’immoble. Només que es co-financiarà amb fons Feder dins de l’EDUSI com una de les actuacions de “Regeneració Urbana del barri de Santa Rita”.

“Tampoc queda clar l’ús que se li donarà a l’immoble. Per una banda a l’informe tècnic s’indica un ús educatiu cultural, de fet les partides que es modifiquen inclouen educació i promoció cultural. No obstant això, al ple, el mateix alcalde va indicar que l’edifici es faria servir per a formació i ocupació”, indica la mateixa regidora.

Assenyalen des de Compromís que “Els nostres regidors preguntaren a la comissió i al passat ple de març sense obtindre una resposta concreta, per tal raó fa uns dies presentaren per registre la sol·licitud d’informació i de l’accés a l’expedient d’adquisició de l’immoble al barri de Santa Rita, on conste la localització, valoració, justificació i necessitat, així com al projecte de l’ús de l’edifici”.

Parlem d’una inversió important per a Paterna emmarcada en un projecte de regeneració urbana del barri de Santa Rita on la participació ciutadana dels veïns i veïnes és fonamental. No entenem que s’aprove una inversió d’estes característiques sense tindre tota la informació. Com a representants públics, des de Compromís creguem que és crucial la transparència i per això hem demanat la informació al respecte, les majories absolutes no haurien de ser un xec en blanc per a jugar al Monopoli amb els paterners i paterneres”, conclou Neus Herrero.

Pujar