20 d’octubre de 2020 20/10/20

Compromís sol·licita la convocatòria del consell sectorial d’ Inclusió Social

  • La formació valencianista alerta que aquest consell no s'ha reunit des que va començar la legislatura quan ho hauria de fer trimestralment

Compromís per Paterna ha qualificat hui, en un comunicat emés per la coalició, de molt greu el fet que el consell sectorial d’Inclusió Social no s’haja reunit en aquesta legislatura, des de la coalició apunten que davant de la greu situació social que s'està produint consideren molt urgent la convocatòria de l’esmentat consell. “Fem aquesta petició amb dos objectius, per un costat conéixer de primera mà la situació actual de Paterna i especialment de les paterneres i paterners que estan patint aquesta crisi originada pel coronavirus i en segon lloc poder aconseguir un gran acord social al nostre municipi amb totes les entitats involucrades en l’àmbit de la inclusió per  poder ajudar a aquelles persones que en estos moments són invisibles per al nostre ajuntament però que el necessiten més que mai”, apunta el regidor de la formació Juanma Ramón.

Fonts de la formació consideren que “seria molt positiu escoltar en un mateix fòrum a totes les persones que dia a dia es preocupen pel benestar dels més desafavorits, perquè si vas una a una totes tenen grans idees i totes estan molt compromeses en ajudar i tirar tots del mateix carro davant de la situació actual”.

“És el moment que l'equip de serveis socials escolte totes aquestes alternatives, ja que és l'única manera d'anar tots pel mateix camí i no cadascú fent la guerra per la seua banda. Si unim esforços, entre totes i tots aconseguirem ajudar a un nombre major de persones”, manifesta Juanma Ramón.

El mateix regidor assenyala que “en el que portem de pandèmia ja hem observat una improvisació manifesta per part de l'àrea de serveis socials moltes vegades, a més a més s'han modificat ordenances i normatives sense pasar, com és preceptiu, pel consell sectorial. Cal unificar polítiques socials i marcar una agenda clara i que funcione ja en Paterna”.

“Al reglament del consell s'indica que s'ha de convocar trimestralment de forma ordinària, però fa més de dos anys que no es convoca. Més enllà de criticar aquest fet, que ja és intolerable, la situació actual creiem que és el suficientment greu com per a convocar inclús una sessió extraordinària. No entenem quins són els motius per a no convocar als agents i entitats que desenvolupen tasques d'intervenció social per millorar la vida de les persones, nosaltres exigim que participen al disseny de les polítiques socials”, asseveren des de Compromís.

“Demanem a l’equip de govern del PSOE que convoque urgentment el consell d’Inclussió per compartir amb les associacions i entitats d'acció social el diagnòstic i debatre les possibles propostes i solucions que es poden prendre”, sol·licita al mateix comunicat el regidor de Compromís per Paterna Juanma Ramón.

Pujar