16 de gener de 2021 16/1/21

Compromís sol·licita convertir Paterna en Ciutat 30

Compromís sol·licita convertir Paterna en Ciutat 30 - (foto 1)
  • La formació valencianista també insta a l'equip de govern a complir amb mocions aprovades en el ple municipal que fomenten l'ús de la bicicleta per camins agrícoles

Compromís per Paterna ha sol·licitat en el dia de hui que Paterna es convertisca en Ciutat 30 per a l'era post confinament, tal com demana també l’Aliança per l’Emergència Climàtica, i així, d'aquesta manera, fomentar la mobilitat per als vianants i convertir els barris del municipi en llocs més amables. La mesura limitaria a 30 quilòmetres per hora la velocitat en diferents carrers del municipi amb un únic sentit de circulació i les voreres les quals són extremadament estretes. En aquest sentit el regidor de la coalició, Carles Martí, ha destacat que, “aquesta limitació de velocitat, actualment existent ja en altres municipis, segueix les directrius de la Direcció General de Trànsit per a millorar la seguretat en el trànsit urbà i fent els carrers de la ciutat més amables per als vianants”.

Des de la formació han assenyalat que amb aquesta mesura s'aconseguiria fomentar la mobilitat per als vianants i convertir els barris i el centre urbà en llocs més amables i habitables en els quals es posaria a les persones en primer lloc. “Volem que Paterna adapte els nostres carrers a les persones, limitant l'ús del vehicle particular i fomentant que la gent camine i que use el transport públic, creem que en aquesta etapa post confinament és el moment ideal per a portar-lo a terme, augmentant espai per als vianants en temps de desescalada que ajude a mantindre distàncies i evite aglomeracions en les voreres”, assenyalen fonts de la coalició.

En aquest sentit, Carles Martí, ha manifestat que, “la mobilitat sostenible s'ha convertit en una preocupació compartida per molts veïns i veïnes, per això pensem que cal sensibilitzar més si cap a tota la població de la importància que suposa l'adopció de mesures que responguen al desafiament que planteja el desenvolupament urbà”.

Per aquesta mateixa raó, indiquen des de la formació, a més d'haver d'apostar per una major qualitat en el transport públic, s'ha de promocionar les formes de transport no motoritzats i, en definitiva, per la utilització d'aquells més eficients des d'una perspectiva energètica i mediambiental, com pot ser el cas de la bicicleta. “Per aquest motiu, instem a l'equip de govern a posar en marxa la moció, aprovada pel ple municipal al gener de 2019, a instàncies de Compromís, de garantir que els camins agrícoles siguen vies no motoritzades, de manera que puguen servir com a vies de comunicació segura per a vianants i cicloturistes que vulguen desplaçar-se no sols a València, sinó també a altres localitats limítrofes”.

“En Compromís portem més de 10 anys treballant propostes en aquest sentit, ja en 2009 reclamàvem un carril bici que connectara la zona del col·legi La Salle amb Nuevo Centro a través de camins agrícoles, en tot aquest temps, i amb diferents governs al comandament del consistori, poc o res s'ha fet al nostre municipi en aquest sentit per a apostar per una mobilitat sostenible real i efectiva per als paternerss i les paterneres”, ha asseverat el regidor Carles Martí.

Pujar