elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís reivindica la necessitat d’un pla de recuperació per al comerç de Paterna

Compromís reivindica la necessitat d’un pla de recuperació per al comerç de Paterna
  • La formació valencianista argumenta que els comerciants veuen insuficients les ajudes programades per l’executiu socialista per afrontar la crisi generada per la Covid-19 al sector

Compromís per Paterna ha reivindicat hui, per mitjà d’un comunicat, la necessitat d’un pla de recuperació per al teixit comercial de la localitat amb la finalitat de fer front a la crisi generada per la Covid-19 al sector. Argumenten en este sentit des de la formació que demanen públicament l’esmentat pla “després de conéixer que les ajudes programades per l’equip de govern de Paterna resulten insuficients per als i les comerciants del municipi”.

“Hi han comerciants que ens estan fent saber estos dies que les ajudes Covid que s’han donat han resultat insuficients per abordar el curs 2021-2022, un curs que es presenta complicat i en el que per part de l’ajuntament no s’està treballant”, afirma el regidor de Compromís Carles Martí en este sentit.

Apunten fonts de la formació que “fa mesos, per no dir anys, que no es veu cap campanya de formació per al comerç, ni cap campanya de promoció del comerç. Per part de l’Ajuntament no s’està fent res per millorar el nostre comerç local. Aprofitar el que queda d’any per preparar l'eixida definitiva de la Covid és necessari i així s’hauria de fer. Cal fer formació, estudis i promoció dels nostres comerciants. Sense actualitzar-se no serà possible eixir de la crisi, són moltes les mesures que es van quedant en el calaix i que no es posen en marxa”.

Carles Martí recorda que “al 2019 s’anunciava la creació d’una escola de formació per a comerciants, de la qual no tenim coneixement que haja tingut cap continuació i, per descomptat, cap calat en els nostres comerciants que desconeixen aquesta mesura. Cal fer formació en comerç electrònic, en publicitat en xarxes socials, fotografia, mercadotècnia i en les últimes tecnologies que estan a l’abast dels comerciants per tal de preparar millor els nostres comerços a l’època actual”.

“El comerç de proximitat ha de fer valdre els seus avantatges enfront tant de les grans superfícies comercials com del mercat digital. Han d’aconseguir consensuar el seu tracte personal, atent i professional amb les noves tecnologies per a donar-se a conéixer. En tot això és on l’ajuntament té que donar la nota i no en vídeos inútils d’autopromoció tiktokera, segons ens manifesten els comerciants. Estem esperant mesures d’ajuda al comerç ja molt de temps, però la veritat és que no passen d’anuncis grandiloqüents que es queden en res”, assenyala per concloure el mateix regidor.

Pujar