elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís rebutja l'ampliació del by pass a Paterna i demana soterrar línies de metro

Compromís rebutja l'ampliació del by pass a Paterna i demana soterrar línies de metro
  • Alternativament la coalició proposa destinar aquests fons al soterrament de les dues línies de metro que travessen l’Horta Oest

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha traslladat com a esmenes les peticions del col·lectiu local de Paterna per a eliminar dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) les dues partides per a l'ampliació del by pass de València al seu pas per Paterna i altres localitats com Godella, que també han expressat la seua preocupació pel projecte. Alternativament la coalició proposa destinar aqueixos fons al soterrament de les dues línies de metro que travessen l'Horta Oest. Es tracta segons el regidor paterner, Carles Martí, “de millorar el transport de proximitat enfront de la barbaritat d'ampliar de manera traumàtica el by pass al seu pas pel nostre municipi, afectant barris, col·legis, indústries i zones residencials com la Canyada , optant per un model caduc de transport, per això defensem el transport col·lectiu i l'eliminació de barreres arquitectòniques”.

Per al senador de Compromís, que ha visitat la zona afectada aquest matí, “sembla raonable l'aposta pel transport col·lectiu ecològic de proximitat enfront de la destrossa que pot suposar una duplicació d'ésta carretera. Ens enfrontem a reptes molt complexos que no podem solucionar insistint en un model de transport que s'ha demostrat equivocat”, ha assenyalat Mulet.

El rebuig a l'ampliació del by pass a Paterna no és nova i du ja quasi dues dècades de conflicte amb les associacions del barri. Fins i tot ha tingut pronunciaments i unànimes de la corporació municipal i el compromís del Govern d'evitar que la circumval·lació exterior discórrega per Paterna, per la qual cosa ha sigut una “inesperada i negativa sorpresa” el retorn en els comptes públics de dues inversions que tenen com a objectiu permetre fins a 16 carrils en el bypass que concentren encara més trànsit.

Esmenes als PGE

La coalició valenciana presentarà prop de 300 esmenes als PGE de tota mena. Un primer grup de les esmenes que no es van acceptar en el Congrés, unes altres de municipis, de qüestions claus per a la coalició com és l'ampliació del Port de València, l'aposta per la rodalia, el patrimoni històric, l'infrafinançament i desinversió que patim al costat de l'escàs compliment dels comptes i les demandes de socis d'altres territoris (CHA, UPL, Melilla…) formalitzades en forma d'esmenes que hauran de ser debatudes.

Pujar