elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís proposa que es contemplen ajudes per als locals d’oci infantil de Paterna

Compromís proposa que es contemplen ajudes per als locals d’oci infantil de Paterna
  • La formació valencianista fa esta proposta després de reunir-se amb propietaris d’estos espais d’animació infantil coneguts com a ludoteques

Compromís per Paterna ha demanat hui que es contemplen ajudes per als locals d’oci infantil del municipi, una proposta que naix, segons indica la formació valencianista en un comunicat, després de reunir-se amb diferents propietaris i propietàries locals d’establiments d’este tipus de sector.”Des de Compromís per Paterna pensem que és hora de què les entitats públiqúes donen una espenta a este sector, un dels més castigats per la crisi generada per la Covid-19”, destaca a raó d’esta proposta la regidora de Compromís Neus Herrero.

Fonts de la formació argumenten al respecte que “a Compromís tenim clar que són un sector que ha passat un any molt difícil, les seues activitats habitualment estan centrades en el contacte social, conjuntament amb eixe problema les limitacions d’aforament i les mesures sociosanitàries han fet que hagen hagut de tindre les seues activitats pràcticament a zero des del començament de la pandèmia”.

“Davant estes raons hem proposat a l’ajuntament que s’estudie la possibilitat d’estendre el famós xec hostaleria a aquests establiments i si no es considera adient que es cree un programa específic per als comerços que el xec hostaleria no va a beneficiar”, manifesta Neus Herrero.

La mateixa regidora afegeix al mateix temps que “per altre costat hem traslladat a l’ajuntament la necessitat de comptar amb tots els professionals de l’animació infantil per a la contractació dels espectacles, actes i altres esdeveniments que organitze l’ajuntament. Crear ocupació, moure l'economia paternera i donar suport als nostres ha de ser un objectiu prioritari per a l’ajuntament. De la mateixa manera, des de l'ajuntament i les seues xarxes socials, es podria fer una campanya de conscienciació sobre els establiments d'oci segur per als xiquets i xiquetes, promocionant aquest sector tan castigat”.

“Estem d’acord amb la necessitat d’una regulació pròpia per a la desescalada d’aquest sector, després de sentir a la reunió els seus raonaments al respecte, ja que les normes que fins ara s’estan establint no són clares per a ells, moltes vegades no saben amb quines limitacions concretes han de contar i fa que es senten desemparats i sense saber en quines condicions van a poder reobrir els seus negocis. Davant estes qüestions hem traslladat els seus dubtes a la conselleria de sanitat per tal que els tinga en compte a l’hora d’establir les limitacions i els permeta reprendre al més prompte possible la normalitat”, indiquen des de Compromís per Paterna.

Neus Herrero destaca per a concloure que “ara que pareix que per sort, i gràcies a l’esforç fet pels paterners i paterneres la corba de la Covid està prop de la seua fi i amb això les restriccions s’aniran suavitzant, esperem que aquest sector vaja reprenent la seua activitat d’alternatives d'oci, tan recomanables per al benestar dels menuts després dels temps difícils que han passat, amb eixa espenta que en forma d’ajudes hem proposat a l’equip de govern”.

Pujar