elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna es suma a les reivindicacions veïnals per solucionar els problemes de les coves de l’entorn de la torre

La Torre, Paterna
La Torre, Paterna
  • La formació valencianista demana que es com a punt d’eixida el projecte aprovat en 2016 dotat amb vora 2 milions d’euros consensuat amb la ciutadania

Compromís per Paterna s’ha sumat hui a les reivindicacions veïnals que demanen una solució urgent als problemes que pateixen les coves de l’entorn de la torre. “Són ja massa anys els que venim reivindicant que es pose fi a l’estat de les coves, no és admissible que la nostra major senya d’identitat, el principal focus de turisme, es trobe en les condicions que es troba, un patrimoni cada vegada més deteriorat”, destaca al respecte el regidor de la formació Juanma Ramón.

Assenyales des de Compromís que “les coves de l’entorn de la torre, eixes que tant els agrada a alguns dir les d'Almodóvar, pateixen un abandonament crònic per part de l’Ajuntament des de fa més d’una dècada. Un abandonament que en 2016 la nostra formació va intentar posar solució, una solució que malauradament ha estat una altra vegada més aturada per a no fer res més que rentar-li la cara sense invertir quasi diners”.

“Ni els governs del PP, que ara volen eixir amb la bandereta de coveros quan no varen invertir ni un euro en 8 anys de govern, ni ara l’executiu socialista que es dediquen a pintar coves per fora i no arreglen les seues pròpies coves municipals, s’han pres seriosament mantenir el patrimoni dels paterners i paterneres”, apunten les mateixes fonts.

“Cal recordar que va ser Compromís qui va plantejar i aprovar a 2016, com a condició per entrar al govern municipal, el finançament necessari per a fer un projecte seriós per a les coves, un projecte que es va fer amb la participació de les veïnes i els veïns, un projecte que es va dotar econòmicament, i que tan sols pel fet que Compromís va eixir del govern va fer que no s'executara, el projecte es va quedar tancat a pany i clau a un calaix i ni tan sols volgueren finalitzar el projecte de redacció i adequació que veïns i veïnes reclamaven”, manifesta Juanma Ramón.

“Des de Compromís per Paterna demanem que el projecte es torne a posar en marxa, que es treballe amb la gent de les coves, amb els moviments associatius que poden fer ús d’elles i que es done vida i caliu al nostre emblema com a poble. Eixe projecte, que estava dotat amb prop de 2 milions d’euros, haguera assegurat la pervivència de les nostres coves per als nostres fills i filles” argumenta el regidor.

Informa Juanma Ramón per a concloure que “les nostres coves estan patint la incompetència d’uns i altres. Nosaltres apostem per utilitzar les coves per al nostre teixit social, cultural i veïnal. Les coves són el nostre patrimoni i en este tema hem d’estar totes i tots junts, fent que els projectes vagen més enllà d'uns governs o d’altres, d’uns colors o d’altres”.

 

Pujar