elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna fa pública l’agenda dels seus regidors

Compromís per Paterna fa pública l’agenda dels seus regidors - (foto 1)

  Compromís per Paterna ha publicat en la seua web les agendes dels seus regidors i regidores per tal que la ciutadania conega quan i amb qui es reuneixen els membres del govern del Batà pertanyents a la coalició valencianista. Amb la publicació de les agendes, Compromís per Paterna dona un pas més per la transparència, la rendició de comptes i el bon govern. Segons el portaveu municipal, Juanma Ramón, "la publicació de les agendes se suma a la informació, que ja era pública a la web, dels sous dels regidors i les seues aportacions a la coalició per al seu finançament".

  La formació liderada per Juanma Ramón ha fet un pas més en pro de la transparència, ja que segons el seu portaveu "la qualitat de les institucions públiques i el bon govern es troben estretament relacionades amb les nocions de transparència i rendició de comptes. Per això volem establir uns mecanismes eficaços de control del poder i sotmetiment a una ètica pública com a elements clau per a la prevenció de la corrupció. Una de les nostres principals preocupacions és la desafecció de la ciutadania cap a les institucions. Per això, amb mesures com esta, que ja ha estat assumida per països amb una alta qualitat democràtica, volem retornar la confiança als ciutadans i ciutadanes en les institucions. Volem que els paterners i paterneres entenguen que hi ha maneres diferents de fer política, una política transparent i propera a la ciutadania i que a més li dóna la capacitat de fiscalització dels actes dels seus representants".

  Cal recordar que Compromís per Paterna ja portà al ple del passat mes de gener el Codi de Bon Govern aprovat per la Generalitat Valenciana perquè els regidors i regidores de la corporació s'adheriren de forma individual i voluntària "més enllà de les decisions que prenguen les organitzacions polítiques a les quals pertanyen". Ara, amb la publicació d'agendes "continuem pel camí de la integritat, l'exemplaritat avantposant els valors democràtics a qualsevol interés personal o partidista" ha manifestat el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

  "Des de Compromís apostem per la transparència, la legalitat i l'ètica. Per això portàrem el codi de Bon Govern al Ple i el signarem públicament i, ara, publicitem en la nostra web tots els actes i reunions que tenen els nostres regidors" ha declarat Juanma Ramón.

  El portaveu ha encoratjat, també, la resta de grups polítics a fer el mateix per tal d'aportar llum a la gestió d'allò públic i evitar la desafecció de la ciutadana envers les administracions públiques. "Volem evitar conductes del passat en què s'ha gestionat les administracions públiques com si d'un "cortijo" particular es tractara, gestionant d'una manera opaca, que a la fi, és l'avantsala de totes les possibles corrupteles. Els nous temps demanen un major control de la ciutadania i nosaltres ho anem a afavorir" ha manifestat Juanma Ramon.

   

   

  Pujar