15 d’agost de 2020 15/8/20

Compromís per Paterna proposa destinar la modificació del pressupost íntegrament a les persones

  • La coalició alerta que als 4.500 aturats que hi havia al poble abans de la crisi de la COVID-19 cal sumar ara 800 veïns i, a més a més, les 8.000 persones que s’han vist afectades per un erte i els 1.400 autònoms que han demanat ajudes

Segons dades de la Conselleria, a Paterna, més de 8.000 persones s’han vist afectades per un erte i més de 1.400 autònoms han demanat les ajudes per greu crisi econòmica en el temps que portem de pandèmia. “Si a estes dades li sumem els més de .4500 aturats que ja teníem, més els 800 que ja hem sumat, més les 900 families que necessiten ajuda dels professionals de serveis socials, el panorama és prou alarmant”, ha manifestat el regidor de la formació Carles Martí.

“Tots eixos paterners i paterneres no es poden permetre que des de l’ajuntament ens lamentem de la situació ni un sols minut. Cal posar-se a treballar i a buscar com ajudar-los immediatament. Per això, des de Compromís per Paterna, hem proposat en la modificació del pressupost que s’està treballant, que eixa gent siga l’objectiu, que eixa gent siga l’únic focus que la política municipal tinga en els propers mesos i anys fins que la majoria de paterners i paterneres que estan sofrint la crisi, puguen eixir d’aquesta situació tan greu”, ha afegit el regidor.

Des de la formació indiquen que hi ha que aconseguir que estos veïns i veïnes puguen eixir del forat en el menor temps possible.”Pensem que cal portar a terme unes polítiques en consonància amb la realitat actual, en primer lloc, cal garantir el suport bàsic d’eixes families, és a dir, que cada família paternera tinga un plat calent a la taula, que cada família paternera tinga les seues necessitats bàsiques cobertes”.

“Cal impulsar un pla de xoc en els serveis d’inclussió amb la contractació del personal necessari per atendre a totes les families. Dins dels serveis d’inclussió, ara més que mai, cal incloure els serveis de recerca i formació d’ocupació per a que eixes persones afectades puguen tornar mínimament a la normalitat. Cal invertir en formació i en construir ponts amb les empreses del municipi per tal d’aconseguir unir les dues potes de la recerca de treball, el contractador i el contractat”, han indicat les mateixes fonts”.

“Els serveis d’ocupació municipal tenen que adaptar-se a la nova realitat ja que no tenim, a hores d’ara, ni el personal necessari, ni el pla creat per tal d’impulsar com cal la contractació dels nostres veïns i veïnes a les empreses que tenim al municipi. Des de Compromís hem presentat la proposta per tal de que al pressupost que es modifique s’incorporen noves partides per a inclusió social i per als serveis d’ocupació”, ha anunciat Carles Martí.

Un altre tema que preocupa a Compromís és la falta de rigor en els compters municipals del govern de Sagredo. “Portem uns mesos que les xifres i les notes de premsa no concorden. Per un costat s’ens diu que al 2019 varem tindre un superàvit de 3 milions d’euros, quan la informació que l’interventor envia a Madrid és que el superàvit ha segut de 5,5 milions. Ho hem preguntat varies vegades però no tenim resposta. A més a més, s’ha publicat que han modificat 41 milions del pressupost quan  l’esborrany que han passat és mou entre 4 i 5 milions d’euros de partida, res no quadra”, han anunciat des de la formació.

Per concloure, Carles Martí, ha asseverat, “ara s’asabentem que l’Ajuntament no ha complit la regla de despesa en 2019 i que no la va a complir en 2020, el que farà que tingam que retallar en serveis.

Com a conclusió podem assegurar que ara és el moment de retallar en despeses de boato i publicitat i centrar-se en la gent que ho necessita”.

Pujar