elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna presenta una moció per millorar la neteja del municipi

Compromís per Paterna presenta una moció per millorar la neteja del municipi
  • La formació valencianista presenta esta moció davant les innumerables queixes veïnals que estan dirigint-se al consistori per l’estat de la neteja de la localitat

Compromís per Paterna ha registrat hui, per al seu debat al pròxim plenari municipal, una moció per la qual demana que es millore el servei de neteja que ara mateix s’està realitzant als diferents barris de la localitat. “La falta de neteja suposa, a més a més en estes dates, un perill per a la salut pública, provoca pudors i la proliferació de tota mena de plagues com poden ser rates, panderoles, insectes…”, argumenta en este sentit el regidor de la formació Carles Martí.

Des de la formació destaquen que “la ciutadania de Paterna fa molt de temps que ve denunciant per totes les vies possibles, com ara registres d’entrada o per xarxes socials, el greu estat de degradació de molts dels barris del seu municipi. La deixadesa per part de l’empresa concessionària encarregada de la neteja i replegada de trastos i mobles és notòria i el problema, cada vegada més greu, pareix que comença a cronificar-se i no es troba cap solució”.

“La gent que viu a barris com La Canyada, MonteCanyada, Lloma Llarga, Bovalar, Más del Rosari, La Coma, Santa Rita o Alborgí són els que més estan patint esta situació, uns veïns i veïnes que cal recordar que paguen els mateixos impostos que altres ciutadans del municipi i tenen dret a gaudir d’espais nets i confortables. Passejar pels seus barris no pot produir-los situacions desagradables per a ells per l’acumulació de brutícia”, indica Carles Martí.

Apunten des de Compromís que “No pensem que els veïns i veïnes d’estos barris siguen menys nets que la resta de la ciutadania de Paterna, on el problema és el mateix, però el que ocorre és que es soluciona de manera més efectiva, el que demostra que assoles és qüestió de falta de voluntat l’abandonament selectiu pel que fa a la neteja dels barris mencionats”.

Carles Martí ha informat que “a la moció demanem un augment dels recursos del servici de neteja, altra de les propostes que inclou és que el servei de neteja puga rebre les comunicacions de les incidències que els ciutadans reporten per a procedir a solucionar-les de la manera més directa i ràpida possible. Impulsant la utilització de vies telemàtiques de comunicació perquè este procés siga més ràpid i eficaç. També instem al servei de neteja a la creació d’una app que afavorisca el procés de la replegada de trastos i mobles, així com les queixes de la ciutadania”.

“D’altra banda volem que l’equip de govern realitze una auditoria al servei de neteja per saber si s’estan complint cadascú dels punts que apareixen al contracte amb l’empresa de neteja i en quant eixa auditoria estiga feta es publique en la pàgina web de l’Ajuntament”, afirma per a concloure el mateix regidor.

Pujar