elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna presenta una moció per afavorir l'obertura de nous negocis i empreses a Paterna

  • La formació insta al fet que l’ajuntament done gratuïtat a les llicències o comunicacions urbanístiques adients a l'obertura de nous negocis a la localitat

Compromís per Paterna ha registrat una moció amb la qual pretén afavorir l'obertura de nous negocis i empreses al municipi. El regidor de la formació, Carles Martí, ha declarat al respecte que “a Paterna, amb les dades d’estos primers mesos de 2023, el ritme de tancament de negocis, i l’aparició de locals buits s’està accelerant dia a dia. Aquest fet, sumat al fet que el ritme d’obertura de nous establiments també s’ha estancat, ens dona una imatge fixa del comerç del nostre municipi molt preocupant”.

“Que el nostre comerç local està patint la pitjor crisi des que es guarden registres a les administracions, és un fet que s’està consolidant en aquest any 2023. Una crisi inclús pitjor que la dels anys de la recessió a finals de la primera dècada d’aquest segle. L’ajuntament, dins de les seues possibilitats està obligat a prendre mesures per revertir aquesta situació i amb eixe objectiu s'ha de emprendre mesures concretes, factibles i de ràpida execució i resultats imminents”, destaquen des de la formació.

Les mateixes fonts argumenten que “les dades de l’any 2022, parlen de què a tot l’estat espanyol s’han tancat una mitja de 14 comerços al dia. La forta inflació, l’increment de tipus d’interés i la pressió fiscal estan obligant molts comerciants a prendre la decisió de tancar la persiana per no poder aguantar la situació. Per esta raó, pensem que afavorir la nova obertura de negocis, ha de ser una via de possible ajuda per revertir la tendència actual”.

“Quan un emprenedor a Paterna es planteja obrir un nou negoci, una de les primeres qüestions que s’ha de plantejar és el pagament de la taxa urbanística de llicència o comunicació ambiental. L’actual ordenança no contempla cap bonificació ni exempció. El fet que la taxa estiga condicionada pel valor cadastral de l'immoble, a través de la fixació de la renda anual equivalent, fa que en alguns casos es produïsquen liquidacions injustes i no representatives de la realitat del comerç que vol obrir”, manifesta Carles Martí.

El mateix regidor assenyala per concloure que “per tot açò, des de Compromís per Paterna, proposem dues mesures, per un costat la modificació de l’ordenança per tal d’incloure exempcions i bonificacions que ajuden a les noves obertures de negocis i per altre costat l’aprovació de la gratuïtat d’aquestes llicències per al període impositiu de 2023 com a resposta a l’actual situació extraordinària”.

 

Pujar