31 d’octubre de 2020 31/10/20

Compromís per Paterna demana una mesa de treball per consensuar on gastar els 23 milions del romanent municipal

  • La formació valencianista demana augmentar la despesa social després de l’anunci del govern estatal de suspendre la regla de gasto dels Ajuntaments

Compromís per Paterna ha demanat hui a l’Alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo, que es convoque una reunió de la junta de portaveus per a la creació d'una mesa on estiguen representats tots els partits polítics per tal de decidir les prioritats a l'hora de destinar els fons alliberats per part del govern estatal en anunciar el mateix la suspensió de la regla de gasto imposada pel Ministre Montoro del Partit Popular. En eixe sentit, el regidor de la formació, Carles Martí, ha assenyalat que “ara que la pressió pareix que ha fet efecte en el govern de Sánchez i d'una vegada per totes ens van a llevar la llosa que des del 2013 tenim damunt els Ajuntaments, pensem que cal aconseguir una situació de consens entre totes les forces polítiques per tal de prioritzar on destinarem eixos diners que en Paterna podrien arribar a ser 23 milions d'Euros”.

Al respecte, fonts de la formació han manifestat que “per a nosaltres és bàsic en estos moments augmentar la protecció pública dels paterners i les paterneres, per això estan els diners públics i en això els hi hem de gastar. En estos moments de crisi, des de compromís per Paterna, sol·licitarem una partida per a ajudes de lloguer de persones que estiguen en situació d'atur derivada de la crisi de la Covid, eixes ajudes per a lloguer, són una ajuda molt important per aquella gent que no pot assumir el lloguer mensual com a conseqüència de la crisi”.

El regidor de la coalició també destaca que “altra mesura que proposarem des de Compromís és la reinstauració de la targeta solidària, abandonada en temps de crisi per Sagredo amb l'excusa d'accelerar els processos d'ajudes. Ara com podem disposar de més diners, cal restaurar una mesura tan important per als nostres veïns i veïnes que més ho necessiten. Demanarem també un fons per ajudar a les xicotetes empreses i autònoms per a pagar el lloguer dels seus locals o naus, sempre i quan, és clar, hagen tingut una baixada important del seu volum de negoci amb aquesta situació.

Indiquen des de la formació que en l'àmbit de les inversions demanaran la finalització de tots els projectes que s'han aturat estos anys. “És hora que l'equip de govern es pose a treballar a alleugerar la tramitació de les contractacions, tenim diners i una altra manera d'ajudar als paterners i paterneres que no tenen feina és augmentar les obres públiques per a poder contractar-los al mateix temps que es creen infraestructures que asseguren una millor recuperació a les nostres empreses millorant la seua competitivitat”.

Carles Martí destaca per a concloure que “esperem que en quant siga oficial la desaparició del "decretazo" de Montoro, es convoquen aquestes reunions per accelerar el procés de decisió i anar tots els grups municipals a una, és el moment en què la ciutadania ens ho exigeix i és el moment en què li ho hem de garantir”.

Pujar