11 d’agost de 2020 11/8/20

Compromís per Paterna demana destinar el pressupost dels actes i esdeveniments que no es realitzen a 2020 a l’emergència social

Compromís per Paterna demana destinar el pressupost dels actes i esdeveniments que no es realitzen a 2020 a l’emergència social - (foto 1)
  • La formació valencianista proposa que eixos diners vagen a programes i mesures que afavorisquen tant a les persones en risc d’exclusió com a autònoms i xicotets empresaris que han vist afectada greument la seua situació econòmica

Compromís per Paterna ha fet pública hui la seua proposta a la mesa de treball que està preparant la modificació pressupostaria de l’Ajuntament de Paterna, el que demana la formació valencianista és que totes les despeses que no es van a realitzar aquest any, a conseqüència de la COVID-19, es destinen a despesa social. “Hem demanat al govern que calcule quines partides no es van a realitzar dins de l’any per alliberar el crèdit corresponent i destinar-lo a ajudar als més afectats per la crisi que s’ha generat a conseqüència de la COVID-19”, destaca el regidor de la coalició Carles Martí.

Fonts de Compromís indiquen que la formació realitza esta proposta a conseqüència de les mesures sanitàries i els mesos que portem d’estat d’alarma que han portat a la cancel·lació de molts actes, esdeveniments, festes i serveis que no es podran realitzar per desgràcia dins de l’any 2020. “Des de Compromís proposem que tots eixos diners vagen a programes i mesures que afavorisquen tant a les persones en risc d’exclusió com a autònoms i xicotets empresaris que han vist afectada greument la seua situació econòmica”.

Les mateixes fonts indiquen que des de la Coalició s’ha demanat que l’empresa municipal Gespa utilitze els diners que no es va a gastar aquest any en festes i esdeveniments, per exemple, en la creació d’una brigada de silvicultura que ajude a la conservació i neteja del nostre entorn natural, com pot ser la Vallesa, la Mola o l’horta de Paterna. “A més a més hem demanat que amb eixos diners Gespa es dote de més mitjans en l’àrea d’inclusió social”. En el mateix sentit, Carles Martí, ha manifestat que “els paterners i paterneres entenen perfectament que el destí d’eixos fons ha de ser la recuperació dels seus veïns i veïnes més afectats. És el moment que totes i tots fem eixe esforç per ajudar a aquells que ho necessiten”.

Una altra de les qüestions que ha demanat la formació valencianista és que aquelles partides que no es van a gastar es dediquen a potenciar les campanyes per afavorir el comerç local i ajudar els autònoms a reprendre la seua activitat amb normalitat. “Per afavorir el xicotet comerç, des de Compromís hem demanat que es modifiquen els tràmits per a atorgar les llicències d’activitats, permetent la prèvia apertura del comerç o l’activitat, amb una posterior vigilància de les normatives específiques per tal de comprovar que les compleixen, amb açò el que permetríem seria una ràpida posada en funcionament de les activitats econòmiques”, informa Martí.

El mateix regidor ha volgut concloure anunciant que, “hem demanat al govern del PSOE que pose en mans dels que més ho necessiten els fons provinents de les activitats que no es van a fer aquest any 2020 i que no es plantegen guardar eixos diners per a 2021, és ara quan la gent realment ho necessita”.

Pujar