elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Paterna demana crear un comité de seguiment i avaluació del Pla Actua

  • La formació valencianista presenta una moció al plenari perquè s’informe la ciutadania de l’estat de cada operació al llarg de la seua execució amb indicacions d’objectius i resultats

Compromís per Paterna ha presentat per al seu debat al pròxim plenari una moció per la qual demana la creació d’un comité de seguiment i avaluació del Pla Actua que es desenvolupa en el municipi des de l’any 2016, quan es va aprovar per unanimitat les operacions concretes a desenvolupar. Assenyala la regidora de la formació, Neus Herrero, que presenten esta moció “atès el desconeixement que té la ciutadania de Paterna de l’estat actual d’aquelles propostes que elegiren en el procés participatiu que es va realitzar a cada barri”.

“Cal recordar que en aquell procés de participació ciutadana, que es va dur a terme per elegir el projectes, va suposar un esforç col·lectiu i de coordinació important per part dels tècnics de l’Ajuntament, equip de govern i grups municipals, entitats i associacions de Paterna i ciutadania en general. Passat el temps fa la sensació que l’executiu socialista tot eixe esforç no el tinga en compte, donat que posa i lleva projectes que allí s’elegiren sense el consens de cap dels actors que participaren”, apunten fonts de la formació valencianista.

“No entenem per què l'Ajuntament no segueix el full de ruta marcat des de l’inici que incloïa un seguiment per part de la ciutadania del pla, ni el menfotisme que impera, ni l'obscurantisme existent al voltant de tot el relacionat amb el pla Actua. Tot açò fa pensar que és una mostra més d'un govern que gestiona i governa d'esquena al poble, Paterna no mereix aquesta manca de transparència i participació per part d'un equip de govern”, asseveren les mateixes fonts.

En este mateix sentit destaca la regidora Neus Herrero que “fa uns anys que no hi ha cap activitat a la web creada amb directrius des d’Europa per al pla Actua ni s’ha fet partícips a la ciutadania del seguiment del procés. Desconeixem, per tant, les raons de per què no es duen a terme moltes de les actuacions aprovades i per altra banda s’estan realitzant altres noves que no foren proposades”.

Afegeix la mateixa regidora per a concloure que “és per esta raó que a la moció demanem que mitjançant la web EDUSI-ACTUA s’informe la ciutadania de l’estat de cada actuació al llarg de la seua execució amb indicacions d’objectius i resultats. A més a més demanem la posada en marxa del Comité de Seguiment i Avaluació Participativa dels projectes del Pla Actua a través dels òrgans de participació de Paterna, com el Consell Econòmic i Social i el Consell Territorial de Participació Ciutadana”.

Pujar