4 d’agost de 2020 4/8/20

Compromís: "El govern de Sagredo sí que requalifica el panquemao"

  • Compromís manté les seues afirmacions i tatxa de “maquillatge propogandístic” el comunicat emés per l’equip de govern

Compromís per Paterna ha tornat a insistir, amb un comunicat, en les seues afirmacions respecte a la requalificació duta a terme per l’executiu de Sagredo als terreneys del conegut “Panquemao” de La Canyada,  al comunicat, fonts de la coalició manifesten que, “per molt que intenten amagar el moviment desastrós que han fet, la realitat és la que és, que destruiran una part important del “panquemao”, que gastaran un dineral en expropiacions, que permetran construir en zona inundable i on han plantat arbres els nostres menuts i menudes, tot perquè saben que la gent de La Canyada no permetrà que facen este desficaci”.

En el mateix sentit, Carles Martí, regidor de la coalició, ha declarat que, “ens poden vendre la moto com vulguen, poden crear els titulars que els done la gana, però la realitat, i el que la gent ja sap a La Canyada i a tota Paterna, és que requalificaran més de 7000 metres al “panquemao”, que ara com ara és zona verda, per a construir adossats”. Marti realitza estes declaracions després de llegir la nota propagandística que ha fet el govern de Sagredo en el dia de hui i on anuncia que l'ajuntament comprarà més de 54.000 metres de zona verda a La Canyada per a protegir-los.

“Ni han comprat res ni han protegit res, si et llegeixes la mateixa modificació puntual, es pot observar com en estos moments, de tota la zona del “panquemao” i el barranc de la Font, no es pot construir en ningú dels aproximadament 48.000 metres quadrats, perquè sí, són al voltant de 48.000 metres, i no 54.000 com pretenen vendre, donat que han sumat dues voltes el que requalifiquen”, afirma el regidor.

Per a la formació valencianista la realitat és que, mediambientalment, el que fan és destruir 7000 metres de zona verda, de zona plena d’arbres adults i altres acabats de plantar pels xiquets i xiquetes dels nostres cole.legis. “Amb aquesta modificació estan provocant un forat en les arques municipals, donat que converteixen 38000 metres, que mai es podrien construir i pels que l’ajuntament no ha de pagar res, en 45.000 metres que l’ajuntament ara estaria obligat a expropiar. És a dir, el negoci és redó, per a pagar una expropiació de 10000 metres ara permetem construir en 7000 metres de zona verda del “panquemao” i ens obliguem a expropiar 38.000 metres més, sí senyor, un negoci redó”, asseveren des de la formació al comunicat emés.

“La inconsistència del maquillatge de Sagredo va molt més enllà, i és que als mateixos plànols de la modificació la zona està inclosa com inundable, sí, està grafiada com a inundable tota la zona. Respecte a les connexions verdes, precisament en eixa zona el corredor verd ja existeix, no cal adquirir-lo per a res, de fet, l’ajuntament ja fa més de 10 anys que va construir un parc lineal al barranc de la font, com a molt si necessiten construir un carril bici, doncs expropies els terrenys del carril bici i arreglat, és molt més barat, no inclou moviments especulatius i no et carregues el panquemao”, assevera Carles Martí.

Pujar