19 de novembre de 2019 19/11/19

Compromís demana que es constituïsca legalment el Consell de la infancia i l’adolescència

  • La formació valencianista al·lega que "no està aprovat ni el seu reglament, ni la seua existència"

Estos dies que tant s'esta parlant de la participació Ciutadana a Paterna, des de Compromís han volgut recordar que tot i que s’han fet diverses convocatòries del Consell de la Infància i l’adolescència en estos moments este Consell no està creat a Paterna. És més, no està aprovat ni el seu reglament, ni la seua existència. Segons indiquen fonts de Compromís, tant el reglament, com la creació del Consell de la Infància, és una potestat del Ple de l'Ajuntament, és per això que des de Compromís han sol·licitat que per al proper plenari del mes de novembre se presente el reglament en el que han estat treballat les xiquetes i els xiquets i que al mateix temps el govern municipal porte a aprovació la creació de l’esmentat Consell.

Des de la formació valencianista han recordat que la carta de participació ciutadana, aprovada a octubre de 2017 a instàncies de Compromís després d’anys paralitzada, diu clarament en el seu article 43 que el Consell,abans d’estar constituït o de celebrar qualsevol sessió, cal que passe primerament pel plenari per a la seua aprovació, havent de passar abans d’este plenari pel Consell Territorial de Participació Ciutadana amb la finalitat de garantir una participació real i garantida de totes les associacions del municipi així com per les diferents juntes de barri.

Segons declaracions del regidor de Compromís Carles Martí, “És una llàstima que podent fer molt de treball amb els nostres xiquets i xiquetes, escoltant-los, aprenent d'ells, completant la seua educació i ensenyant la importància que hi té la participació ciutadana no ho puguem fer simplement per un fet purament administratiu, redactar unes normes bàsiques, aprovar la seua constitució al ple i posar-lo en marxa, no costaria res. Per molt que vulguen muntar el sainet i dir que tenen un Consell de la Infància, no és de veres, de facte no existeix”.

Fonts de la formació asseguren que l’equip de govern ja ha començat a invertir en este Consell, concretament en l’adquisició de gorres, bolis, carpetes, motxilles i samarretes. Al respecte, estes mateixes fonts, han declarat que, “no es pot invertir diners en un Consell que no existeix legalment, en el cas que si estiguera creat, abans que tot eixe merchandising que ja s’ha començat a comprar, es devia invertir en coses més productives com podria ser en la formació dels xiquets i xiquetes, en material formatiu, en visites a les nostres institucions perquè les coneguen, etc”.

“Si pensem realment en els xiquets i xiquetes, posar-los una gorreta, fer una foto i dir que ja són del Consell de la Infància, incomplint el que diu la carta de participació ciutadana, és començar amb mal peu i donant una lliçó molt roïna”, ha conclòs Carles Martí.

ocultar
Compromís demana que es constituïsca legalment el Consell de la infancia i l’adolescència
Pujar