elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís critica un any més el tancament del servici d’informació i atenció als ciutadans als barris de Paterna

Compromís critica un any més el tancament del servici d’informació i atenció als ciutadans als barris de Paterna
  • La formació demana que aquest servei es done almenys un dia a la setmana

Compromís per Paterna ha tornat a criticar el fet que, un any més, el servici d’informació i atenció als ciutadans torne a tancar-se als barris en aplegar l’estiu, “cada any, quan arriba meitat de juny. Segons pareix, els barris deixen de tenir problemes a resoldre a l’ajuntament, o almenys és el que deu pensar l’equip de govern de Sagredo”, afirma Carles Martí.

Des de la formació indiquen que, “un any més ens comuniquen a la ciutadania de Paterna que, des del 17 de juny i fins al 15 de setembre, totes les oficines del SIAC als barris del poble es tanquen, deixant únicament l’atenció al públic centralitzada a l’edifici de l’ajuntament situat al centre del poble. Tres mesos en els quals la ciutadania haurà de fer una vegada més un gran esforç si vol realitzar qualsevol tràmit amb l’ajuntament”.

“La falta de previsió en les contractacions, la falta de previsió en l’organització i les prioritats de l’equip de govern, fan que una quarta part de l'any els barris de Paterna no tinguen servici de SIAC. Aquest fet que pareix que no tinga importància per a l’equip de govern complica la vida a molta part de la ciutadania que, si no disposa de mitjà de transport propi, es veu abocada a utilitzar el transport públic per a aplegar al centre del poble. Un transport públic que també redueix els seus serveis en estiu, fet que converteix el dia a dia de les persones que han d'acudir a l’ajuntament en un infern”, assenyalen les mateixes fonts.

“Des de Compromís per Paterna demanem que, almenys un dia a la setmana, es done servei als barris. Fent un estudi del funcionariat i amb el quadrant de vacances possibles i la capacitat d’autoorganització que hi té l’equip de govern aquesta possibilitat és viable, podrien obrir cada dia de la setmana un SIAC diferent i es podria donar servei als barris. Aquesta falta d’organització dona a entendre les prioritats de l’equip de govern, poc o res li importa facilitar la vida dels ciutadans i ciutadanes dels barris de Paterna, unes prioritats que van encaminades cap altre tipus de gestions que els pareixen més productives electoralment i no el fet de donar serveis a la ciutadania”, apunta Carles Martí.

El mateix regidor conclou afegint que “tenen el personal adient, els centres preparats i la necessitat de la ciutadania és patent; tot i això, cada any la mateixa història, en estiu tots al centre i tots els SIAC dels barris tancats. Des de Compromís no entenem com l’equip de govern no treballa per millorar l’atenció a la ciutadania, els nostres barris es mereixen atenció tot l’any. Ens fan qüestionar als paterners i paterneres si és que la gent dels barris assoles té problemes a solucionar amb l’ajuntament quan fa fred”.

 

Pujar