elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans demana incrementar el nombre d'agents de la Policia Local a Paterna

Ciutadans demana incrementar el nombre d'agents de la Policia Local a Paterna
  • Ibáñez: “Urgeix la instal·lació de reguardes policials en Terramelar i Valterna per l'augment de vandalisme en aquests barris”

El regidor i portaveu de Ciutadans Paterna (Cs), Jorge Ibáñez, ha sol·licitat “l'increment del nombre d'agents de la Policia Local a Paterna” en una moció que es debatrà en el pròxim ple de novembre. Ibáñez ha assegurat que “l'augment de vandalisme en els barris de Terramelar i Valterna fa necessària la instal·lació de reguardes policials en aquests barris”.

En la mateixa línia, Ibáñez ha explicat que “des de fa un temps, principalment els veïns de Terramelar i Valterna perceben un increment de l’activitat delictiva”. “Les queixes que ens arriben sobre robatoris en domicilis, vandalisme i altres actes incívics en els diferents barris de Paterna són contínues”.

No obstant això, ha advertit, “la Policia Local no disposa de suficients efectius per a garantir la seguretat ciutadana que els veïns demanen”. “Segons recomanacions dels tècnics i de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, les entitats locals haurien de disposar de 2 policies per cada 1.000 habitants”, ha ressaltat Ibáñez, al mateix temps que ha lamentat que “la ràtio del nombre d'efectius policials a Paterna està per davall d'aquestes consideracions”.

Per això, el regidor de Cs ha defensat que “la finalitat d'aquesta proposta no és solament previndre els actes delictius en els barris de Paterna, sinó incrementar la seguretat per als nostres agents, els qui es juguen el tipus diàriament amb l'escassetat de plantilla”. D'altra banda, sobre les necessitats dels agents, l'edil ha recordat que al juliol es va aprovar a instàncies de Cs “la creació d'un bo gratuït d'accés a les instal·lacions esportives municipals per a la Policia Local”.

Pujar