elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Centenars de veïns de Paterna gaudeixen de la Cordà commemorativa i la processó cívica del Nou d'Octubre

Centenars de veïns de Paterna gaudeixen de la Cordà commemorativa i la processó cívica del Nou d'Octubre
  MÉS FOTOS
  Centenars de veïns de Paterna gaudeixen de la Cordà commemorativa i la processó cívica del Nou d'Octubre - (foto 2)
  Centenars de veïns de Paterna gaudeixen de la Cordà commemorativa i la processó cívica del Nou d'Octubre - (foto 3)

  Paterna ha commemorat el Dia de la Comunitat amb multitudinaris actes en els quals han participat centenars de veïns i veïnes del municipi.

  Durant la nit prèvia al Nou d'Octubre, l'Ajuntament va oferir una Cordà especial en el coetódrom, en la qual va participar l'alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo.

  Durant els 12 minuts que va durar l'espectacle de foc, 60 tiradors i tiradores, seleccionades a través d'un concurs públic organitzat per la regidoria de Tradicions, Cultura i Foc, van disparar un total de 20 calaixos de pólvora.

  El Sudelegat del Govern de la Comunitat, José Roberto González, la Vicepresidenta Primera de les Corts i alcaldessa de Quart, Carmen Martínez, l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, el Conseller de Intu, Salvador Arenere, el President de laCEV, Salvador Navarro entre altres autoritats, van gaudir des del balcó de l'edifici administratiu de l'Ajuntament d'aquest esdeveniment únic en el món.

  La pluja va donar una treva el 9 d'Octubre, permetent als paterners i paterneres gaudir de la Processó Cívica en la qual l'alcalde i la resta de la corporació municipal, juntament amb representants d'entitats socials i culturals del municipi, van recórrer amb la Senyera diferents carrers del centre del municipi.

  Finalitzada la processó, a les portes de la casa consistorial, va tindre lloc una sentida ofrena a la memòria de Jaume I que va concloure amb un mascletá.

  A més, dins de la programació dels actes del Nou d'Octubre també destaca l'Acte Institucional i Lliurament de les Insígnies del 9 d'Octubre, que es va celebrar el passat 6 d'octubre, en el Gran Teatre. Enguany, la màxima distinció de la Vila de Paterna va recaure en el Cos Nacional de Policia de Paterna, la Banda de Tambors i Cornetes "Nostra Senyora de Redemptor" de la Coma, i en el veí de paterna Miguel Colás Monterde. Així mateix, també es va distingir a l'Associació Cultural El Testar de Paterna amb el Mèrit Lingüístic.

  Pujar