28 d’octubre de 2020 28/10/20

El Ayuntamiento de Paterna comença la rehabilitació de la Cova d'Alfonso XIII

El Ayuntamiento de Paterna comença la rehabilitació de la Cova d'Alfonso XIII - (foto 1)
  • Una vegada finalitzen les obres d'aquest edifici, catalogat com Bé de Rellevància Local, es destinarà a usos culturals i socials

  • Les actuacions, que tindran una durada de tres mesos, estan cofinançades amb els Fons FEDER de la UE amb un pressupost de 100.000 euros que permetrà consolidar l'estructura de la cova que es trobava apuntalada pel risc de caiguda

  • Amb aquesta intervenció, l'equipo de govern trata de posar en valor el patrimoni històric de la nostra localitat, convertint les cases coves en un referent a Paterna"

L'Ajuntament de Paterna ha iniciat les obres de rehabilitació de la Cova del Rei Alfonso XIII, un històric edifici que el consistori va adquirir el passat estiu després anys d'abandó per l'anterior equip de govern del PP.

Amb una duració de tres mesos i un pressupost de 100.000 euros, les actuacions comprendran un intens procés de consolidació de l'estructura que es trobava apuntalada pel risc que s'enfonsara.

Les obres de rehabilitació permetran a l'Executiu local recuperar una de les coves més emblemàtiques de la localitat, catalogada com Bé de Rellevància Local oferint a tots els paterners i paterneres un nou espai municipal d'ús cultural i social.

Aquesta intervenció s'inclou dins d'un pla general de recuperació d'aquest tipus de construccions que està duent a terme l'equip de govern per a posar en valor el patrimoni històric de la nostra localitat, convertint les cases coves en un referent a Paterna.

Dins d'aquest pla, també s'inclou una actuació integral en la zona de les coves del Palau, al costat de la Torre i que comprèn des de les coves que hi ha entre la calle Prevere Miguel Pérez i el carrer Godella i que compten amb una superfície total de 10.000 m2.

La rehabilitació de la Cova del Rei Alfonso XIII és una actuació emmarcada en el Pla Actua i cofinançada amb els Fons FEDER de la UE, sota el lema "Una manera de fer Europa".

Pujar