elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Què passarà amb els contractes covid de la conselleria que afecten més de 9.000 sanitaris?

Què passarà amb els contractes covid de la conselleria que afecten més de 9.000 sanitaris?
  • Sanitat Proposa mantenir 6.000 places i Sindicats alerten "dels problemes" que la manca de personal ocasionarà

Què passarà amb els contractes covid de la Conselleria de Sanitat que afecten més de 9.000 treballadors? Aquest dilluns ha tingut lloc la primera reunió de la taula tècnica per analitzar la renovació dels contractes de reforç COVID-19 i altres assumptes referents a recursos humans i organitzatius.

En ella, la Conselleria ha proposat mantenir prop de 6.000 places de reforç COVID-19 amb una inversió fins a final d'any de 130 milions d'euros: "Això suposa el 65% de les places que, en els pitjors moments de la pandèmia, es van contractar per reforçar d'urgència el sistema sanitari públic valencià ", defensen.

No obstant això, el sindicat CSIF -present a la reunió- insisteix que tot i que la xifra de renovació de nomenaments superés les 5.300 places de la proposta inicial, seria "de el tot insuficient" i exigeix ​​la renovació de les "tan necessàries" 9.309 places.

La central sindical lamenta que tot i advertir divendres passat dels problemes que la manca de personal ocasionarà a la ciutadania i de la seva oposició frontal, Conselleria mantingui el cessament de 4.000 d'aquests 9.309 treballadors.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha traslladat en la seva intervenció en Taula seva sorpresa perquè "crèiem i confiàvem que Conselleria havia de renovar el 100% dels nomenaments, fent amb això una aposta ferma per l'assistència sanitària pública adequada i merescuda ".

Des de la Conselleria de Sanitat defensen que, al costat dels 140 milions ja destinats a aquests reforços, la inversió en 2021 serà de 270 milions d'euros. A més, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es compromet a completar un mapa de creixement estructural perquè el creixement del sistema siga definitiu i no provisional.

Aquesta estratègia de creixement necessari es realitzarà amb l'aportació dels sindicats. Des Sanitat s'ha avançat que les prioritats són, entre altres, Atenció Primària, Salut Mental i Urgències Hospitalàries. La renovació de places, a la vista de la situació actual de la pandèmia, s'ha realitzat proporcionalment al moment, ja que "la Conselleria seguirà monitoritzant el permanent estat d'alerta per si algun canvi de tendència ens obliga a replantejar-nos a l'alça els reforços que es materialitzaran a finals d'aquest mes ". Un miler d'aquestes places es destinaran a vacunació COVID-19 i la resta a reforços generals del sistema sanitari.

Aquesta primera reunió de la taula tècnica per analitzar la renovació dels contractes de reforç COVID-19 i altres assumptes referents a recursos humans i organitzatius, ha estat qualificada des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com "cordial i positiva".

L'equip de negociació de Sanitat ha destacat que tant administració com sindicats "hem coincidit que l'objectiu d'aquesta trobada és defensar i reforçar el sistema sanitari públic". La propera reunió de la taula tècnica tindrà lloc aquest proper divendres.

Una cosa que per CSIF no ha estat així i de fet, el sindicat ha avisat en la reunió de Taula de hui de la gravetat d'aquests cessaments, "que suposaran una minva considerable d'efectius en plena campanya de vacunació, amb l'inici de la recuperació de l'atenció presencial, la demora assistencial, quirúrgica i de proves diagnòstiques, i davant els torns de vacances en breu d'una plantilla exhausta ".

Pujar