7 d’agost de 2020 7/8/20

Els parcs d'oci infantil, a la vora del tancament total

Els parcs d'oci infantil, a la vora del tancament total - (foto 1)
  • Les mesures imposades per la Conselleria compliquen també la reobertura dels parcs infantils

La nova normalitat ha portat amb ella noves normes a complir per a tots els sectors de treball. Entre ells, els parcs infantils. Aquest sector ha de complir també les normes de distanciament de metre i mig, l'ús de màscares i la limitació d'aforament. Aqueixes normes fan complicada la reobertura d'aquests centres en la Comunitat, on sí que està permesa aqueixa obertura. “Ja han caigut molts, i serem molts els que ens quedem pel camí”, afirma a elperiodic.com Eva López, presidenta de l'Associació de Parcs Infantils d'Alacant.

Les mesures de Conselleria “no són viables perquè els xiquets el que volen és jugar”. Als parcs infantils, els més xicotets corren, salten, juguen, totes activitats que fan complicat compatibilitzar l'ús de màscares amb aquests parcs: “El que estan fent és esport, i no sé si és més beneficiós o perjudicial que porten la màscara”, assevera Eva López.

Els parcs infantils, a més, estan obligats, igual que la resta d'establiments, a desinfectar constantment les instal·lacions. Això ha portat als negocis a haver de llevar, en molts casos, les boles dels parcs, que són un dels grans al·licients per als xiquets. A això se suma que l'estiu és l'època de l'any en la qual els parcs infantils menys afluència de xiquets tenen. “Nosaltres treballem bé en l'horari lectiu, de setembre a juny”, afirma Eva López.

Les associacions de parcs infantils de la Comunitat estan intentant entaular converses amb la Generalitat perquè no els deixen caure: “Que ens tiren una mà i ens facen una mica de cas perquè ens han deixat una mica desemparats”, assegura López. En les seues peticions a les institucions, les associacions han redactat un escrit per a intentar optar a una subvenció existent per a comerciants i artesans. Per a això han aportat uns pressupostos en els quals es reflecteixen les despeses extra que suposen les màquines de desinfecció per a les seues instal·lacions.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar