elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Talls de carreteres, conductors atrapats i nombrosos danys a Alacant i València per les pluges torrencials

VÍDEO | Talls de carreteres, conductors atrapats i nombrosos danys a Alacant i València per les pluges torrencials
  • Dos conductors han hagut de ser rescatats dels seus vehicles a Ontinyent en veure's sorpresos per l'aiguat

La Comunitat Valenciana s'enfronta a una complicada jornada de temps inestable i en avís taronja per fortes pluges i tempestes que podrien vindre acompanyades de calamarsa. Una inestabilitat que està afectant especialment la província d'Alacant i al sud de València, on els núvols estan descarregant amb força des d'aquesta matinada.

En pràcticament tota la zona sud de la província alacantina s'han suspés les classes per a aquest dimarts, 23 de maig, així com les activitats a l'aire lliure. Elx, Crevillent, Oriola, Torrevella i la majoria de municipis de la comarca de la Vega Baixa.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha assenyalat que les tempestes de matinada a la província d'Alacant han sigut persistents i amb intensitat localment molt forta en zones de muntanya del nord de la província i intensitat forta en zones de la Vega Baixa i el Baix Segura.

Fins al moment, Agres ha acumulat 99 litres/m², seguit de Muro d'Alcoi amb 92.6; Ontinyent amb 86.0 o Beniarrés amb 80.6. En l'Aeroport d'Alacant-Elx s'han registrat fins a les 8 del matí 49.1 litres/m², i en ciutats del sud de la província com Orihuela 22.0.

Carreteres tallades i cotxes atrapats per l'aigua

Els bombers del Consorci Provincial d'Alacant han notificat fins a les 9 del matí 7 intervencions entre Sant Vicent, Elda i Elx (5 intervencions). La majoria d'elles per acovardisques d'aigua i caiguda de rebles a la via publica de façanes d'edificis.

En aquests moments, la N-325 a 2 km d'arribar a Asp està tallada per inundacions, on diversos cotxes han quedat creuats i encallats provocant retenció dels altres vehicles.

Per part seua, els bombers del Consorci Provincial de València han informat que per pluges fins al moment han entrat dos avisos aquest matí, els dos a Ontinyent: un per cotxes atrapats per l'aigua, en avinguda Almansa, on els conductors estan bé i han eixit pels seus mitjans, i un altre en una casa on s'havia inundat el pati interior d'un habitatge.

Pujar