elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tres formatges, tres medalles

Tres formatges, tres medalles

    L'empresa de formatges artesanals de Callosa d'en Sarrià, Queronsa S.L., aconsegueix tres medalles, dues d'or i una de bronze, per a tres de les seues produccions en els prestigiosos premis World Cheese Awards 2018, celebrats aquest cap de setmana en Bergen (Noruega).

    El treball artesanal d'aquesta empresa familiar aconsegueix així un any més ser reconegut en aquest certamen mundial, en el qual han presentat tres varietats i les tres han sigut premiades. Dos d'aquestes varietats repetien guardó en el certamen. El formatge de cabra anyenc, que en 2016 va aconseguir la medalla de bronze, enguany s'ha alçat amb la d'or en la categoria de 'formatges de cabra de pasta dura'. I en la categoria de 'formatge de cabra condimentat', el formatge de romaní, que ja va ser guardonat en la passada edició, s'ha alçat amb la medalla de bronze.

    La novetat enguany ha sigut la varietat de formatge de roda de vaca amb dos anys en càmera de maduració, creada per Queronsa. Aquesta varietat, inspirada en el formatge italià Grana Padano, es va produir fa uns tres anys i al novembre de 2017 es va donar a conèixer en Gastrónoma de València obtenint molt bona acceptació del públic, per la qual cosa l'empresa es va decidir a presentar-la enguany en els World Cheese Awards. Aquest formatge sens dubte ha entrat amb força en el seu rànquing de 'altres formatges de llet de vaca de pasta premsada' en alçar-se amb la medalla d'or.

    En aquesta nova edició dels World Cheese Awards han competit un total de 3.472 produccions que van ser valorades per un comitè de tast compost per 230 experts de 29 països mitjançant el sistema de tast cec.

    María Antonia Ronda Savall, propietària de l'empresa formatgera al costat del seu marit Juan Javier Ronda Sanchis, ha manifestat la seua "immensa alegria" en aconseguir aquest "triplet", alguna cosa que assegura "és molt difícil", ja que es tracta d'un certamen mundial amb nombrosos participants i varietats i "nosaltres tenim la sort d'haver-ho aconseguit ja en tres edicions i ens any a més amb les tres varietats presentades". María Antonia Ronda ha declarat que sens dubte aquests reconeixements a nivell mundial els mou a seguir treballant amb el mestratge que han heretat des que la seua àvia, María Devesa Llorens, decidira fundar l'empresa en 1968.

    Premis

    Aquest nou guardó se sumisca a una llarga llista de reconeixements nacionals i internacionals obtinguts per aquesta empresa familiar de Callosa d'en Sarrià al llarg de la seua trajectòria. Al novembre de 2017 també van aconseguir la medalla de plata en els World Cheese Awards amb el formatge de romaní. Al novembre de 2017 van aconseguir col·locar-se com a segon classificat en Gastrónoma de València amb la varietat de formatge de cabra anyenc. Igualment en 2016 van aconseguir la medalla de bronze al formatge de cabra anyenc en els World Cheese Awards. A més d'aquests premis destaquen uns altres com el Cincho de Plata a la Innovació 2016, per al millor formatge guarit de cabra, atorgat per l'Institut Tecnològic Agrari de Castella i Lleó, ens públic adscrit a la Conselleria d'Agricultura i Ramaderia de la Junta de Castella i Lleó. També en 2015 la varietat de formatge amb nespra que elabora Queronsa amb la Cooperativa Agrícola de Callosa d´en Sarrià va quedar entre els 25 primers productes que més van sorprendre en el Saló de Gourmets. Així mateix, els formatges de Queronsa han aconseguit en dues ocasions, en 2001 i 2005, el Premi als millors formatges espanyols, atorgat pel Ministeri d'Agricultura Pesca i Alimentació. També es van alçar amb el Cincho de plata en l'I Concurs Nacional de formatges Premis Cincho 2000 i han sigut premiats l'II Concurs Internacional de formatges Expoláctea 1991 en Torrelavega i en l'I Concurs Nacional de formatges organitzat per l'O.I.C. a Madrid en 1988.

    Des de la Corporació Municipal s'ha felicitat a l'empresa Queronsa S.L., la marca comercial de la qual és Formatgeria San Antonio, per aquests tres nous reconeixements en aquest prestigiós certamen mundial i per tota una labor que va iniciar en 1968 María Devesa Llorens, va continuar el seu fill, Salvador Ronda Devesa, i ara segueix collint èxits de la mà de Juan Javier Ronda Sanchis i María Antonia Ronda Savall. Tres generacions de mestres formatgers que porten el nom de Callosa d'en Sarrià fora de la nostra fronteres.

     

    Pujar