20 d’octubre de 2020 20/10/20

Un tractor amb depòsit polvoritzador desinfecta tot el terme municipal del Poble Nou de Benitatxell

Un tractor amb depòsit polvoritzador desinfecta tot el terme municipal del Poble Nou de Benitatxell - (foto 1)
  • Una vegada per setmana, recorrerà tot el nucli urbà, els carrers principals de les urbanitzacions i els aparcaments municipals i de supermercats

MÉS FOTOS
Un tractor amb depòsit polvoritzador desinfecta tot el terme municipal del Poble Nou de Benitatxell - (foto 2)
Un tractor amb depòsit polvoritzador desinfecta tot el terme municipal del Poble Nou de Benitatxell - (foto 3)

Tota ajuda és bona per a contindre al Covid-19. I al Poble Nou de Benitatxell s'ha optat per un particular mètode per a desinfectar els carrers, places i espais públics. Des de principis d'aquesta setmana, un tractor i una cuba amb polvoritzador s'han unit als recursos que l'Ajuntament ha disposat per a ajudar a frenar al màxim aquesta crisi sanitària.

Les Regidories de Serveis i Medi Ambient, a càrrec de María José Ivars i Jorge Pascual, han dissenyat un complet pla d'actuació que inclou intervencions tant en la via pública com en edificis i vehicles municipals. Per a la neteja en exteriors, a l'escombratge habitual s'ha sumat la neteja amb hidronetejadora, que eixirà diàriament; l'aigualeig amb camions i manualment, que s'efectuarà una vegada per setmana, i la desinfecció mitjançant tractor amb polvoritzador, també una vegada per setmana.

Desinfecció mitjançant tractor amb depòsit i polvoritzador

Aquest nou mètode, que està sent testat al llarg de tota la setmana, permetrà disminuir la càrrega vírica que puga existir. El sistema es compon d'un tractor, un depòsit i un polvoritzador que distribueix per carrers i voreres una solució d'aigua reforçada amb hipoclorit de sodi (>01%, >20 ml de lleixiu + 1 l d'aigua).

El tractor recorrerà tot el nucli urbà i els carrers principals de les urbanitzacions. Actuarà també, per ser zones amb alt trànsit de persones, en els aparcaments municipals i de supermercats. El dilluns va fer la seua primera ronda, i aquest dijous s'ha programat un horari —que es repetirà cada setmana— amb l'objectiu d'evitar al màxim les molèsties a la ciutadania. De 7.00 a 9.00 hores s'actuarà en els aparcaments municipals i de supermercats, de 9.00 a 13.00 hores als carrers de les diferents urbanitzacions del terme, i de 20.30 a 22.30 hores en el centre urbà.

D'altra banda, la neteja i desinfecció diària incidirà en zones sensibles o d'especial concurrència com les illes de contenidors i papereres o els voltants de la reguarda de la Policia Local, supermercats i Mercat Municipal, farmàcies, entitats bancàries, parcs infantils i places, parades d'autobusos i edificis municipals.

Desinfecció d'edificis i vehicles municipals

La neteja dels edificis i els vehicles municipals és una altra de les branques d'aquest pla. Es realitzaran actuacions periòdiques per a garantir la seguretat del personal que continua prestant els serveis bàsics necessaris. En els edificis municipals que romanen oberts (Ajuntament, Serveis Socials, Mercat Municipal, Creama, edifici de Protecció Civil…) es durà a terme una neteja diària, incidint en l’oficina de la Policia Local dues vegades al dia. A més, quinzenalment, una empresa especialitzada i certificada per Sanitat realitzarà un tractament de desinfecció mitjançant nebulització. Aquest dimarts ja es va fer la primera.

També es durà a terme la desinfecció de tots els vehicles dels serveis municipals, com els de la Policia Local, la brigada municipal, l'empresa pública Poble Net i la brigada Emerge.

Pujar