elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un teler manual en miniatura representa des de hui a Benilloba en la Universitat d'Alacant

Un teler manual en miniatura representa des de hui a Benilloba en la Universitat d'Alacant
  • El rector ha rebut de mans de l’alcaldessa la reproducció de la màquina tèxtil com a símbol de l’Aula Universitària que funciona a la localitat del Comtat des de l’any 2015

MÉS FOTOS
Un teler manual en miniatura representa des de hui a Benilloba en la Universitat d'Alacant - (foto 2)
Un teler manual en miniatura representa des de hui a Benilloba en la Universitat d'Alacant - (foto 3)
Un teler manual en miniatura representa des de hui a Benilloba en la Universitat d'Alacant - (foto 4)
Un teler manual en miniatura representa des de hui a Benilloba en la Universitat d'Alacant - (foto 5)

L’Aula Universitària de Benilloba està representada des de hui al Rectorat de la Universitat d’Alacant per una reproducció en miniatura d’un teler de fusta manual. Un símbol de la industria tèxtil de la localitat del Comtat que durant segles ha configurat l’economia del municipi.

El rector, Manuel Palomar, ha destacat que “amb aquest símbol inaugurem la representació de les diferents aules de la Universitat d’Alacant que estaran representades, de la mateixa manera que les seus, al rectorat de la UA”.

Palomar ha agraït a l’alcaldessa l’obsequi que “representa una part de la història de Benilloba i de la seua gent a través de l’economia”. “L’Aula Universitària de Benilloba -ha assenyalat el rector- és una clara mostra de la voluntat de la nostra universitat per estar present arreu del territori on al llarg dels darrers quatre anys hem desenvolupat tota mena d’activitats culturals i de formació, el que ens ha permès consolidar-nos com a referent entre la població de tots les edats”.

El rector també s’ha referit a l’alcaldessa que finalitza el seu mandat, “estic segur que en la nova etapa que enceta ara continuarà la bona relació que s’ha forjat els darrers anys entre Ana Delia al capdavant de l’Ajuntament de Benilloba i la nostra universitat”.

L’alcaldessa de Benilloba, Ana Delia Gisbert, ha mostrat el seu agraïment a la Universitat d’Alacant i al rector per la “intensa relació que he mantingut els darrers anys que ens ha permès mantenir una programació estable amb cursos de formació, activitats culturals, xerrades o conferències entre d’altres”. Gisbert ha destacat el benefici que ha suposat aquesta relació de la qual ens en beneficiat mútuament i que ha fet que la gent de Benilloba veja a la UA com el seu referent universitari”.

La batllessa benillobera ha explicat que “amb aquest acte volem fer visible la relació entre la universitat i el nostre poble i per això hem triat un element que identifica la història del nostre municipi, un referent de la industria tèxtil com es pot observar en la “Col·lecció de màquines tèxtils Josep Julià Serra - Maria Català Monllor” del segle XIX”. “El teler en miniatura és una reproducció d’aquestes màquines tèxtils, totalment funcional, en les quals els benillobers  durant segles han teixit i és obra d’un dels nostres veïns, Rafael Julià, que acumula tot el coneixement sobre l’arquitectura i funcionament dels telers als quals ha dedicat i encara dedica la seua vida”.

El vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés ha assenyalat que “l’Aula de Benilloba ha funcionat molt bé tots estos anys, hem dut a terme moltes activitats tant de cultura com de formació i això ha sigut gràcies a les persones que són les que al final estableixen les relacions. Ara encetarem una nova etapa que esperem continue igual de bé”.

A l’acte han assistit, a més del rector i l’alcaldessa, el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés, la vicerectora de Planificació Económica, Mónica Martí, el vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, el vicerector de  Ordenació Acadèmica i Professorat i la directora del Secretariat de Promoció Cultural, Mar Iglésias per la universitat i per Benilloba, el primer tinent d’alcalde, Germán González, la regidora, Elià Julià, el jutge de Pau, Antonio Pascual i l’autor del teler, Rafael Julià, qui ha explicat tot el procés de creació del mateix, el seu funcionament i com era impossible passejar per Benilloba sense sentir a cada carrer el soroll de les màquines funcionant tot l dia.

Pujar