elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les regidories de Festes de la Marina Alta treballen per crear un front comú davant la incertesa per la COVID-19

Les regidories de Festes de la Marina Alta treballen per crear un front comú davant la incertesa per la COVID-19
  • Un total de 18 regidors i alcaldes de la comarca han mantingut reunions telemàtiques per acostar postures i conèixer la situació dels seus homòlegs veïns

Davant la incertesa de què passarà este 2021 amb les festivitats locals i a falta d’unes directrius clares per part de la Generalitat, diversos municipis de la Marina Alta han decidit aliar-se per presentar un front comú i consensuar un full de ruta pel que fa als actes i esdeveniments festius d’este estiu. Un total de 18 regidors i alcaldes de la comarca han mantingut reunions telemàtiques per acostar postures i conèixer la situació dels seus homòlegs veïns.

La convicció general és que, per segon any consecutiu, seran unes festes diferents a allò que estàvem acostumats abans de la pandèmia. Tot i que encara queden uns mesos, l’actual situació fa preveure que no hi hauran actes multitudinaris sense control, com ara revetles o discomòbils. No obstant, tots els regidors van estar d’acord en la reunió del passat dijous en què tindran un pes important els actes culturals, entre ells concerts, teatres o actuacions en seients a l’aire lliure, amb aforament controlat, amb distància interpersonal i seguint totes les mesures d’higiene i seguretat.

Així mateix, també s’ha descartat, quasi amb seguretat, l’autorització de barres i casals festers o kàbiles. Pel que fa als festers i quintos, no es va arribar a cap acord general, ja que cada localitat té les seues particularitats.

“Esta situació no ens agrada a ningú, però ens hem d’adaptar i conscienciar-nos que, de moment, les festes no seran com abans”, van coincidir a assenyalar els regidors i regidores assistents a les reunions. Tots ells volen llançar un missatge d’unitat a la ciutadania i fer vore que, tot i que cada poble té les seues festes i la seua idiosincràsia, la COVID-19 té els mateixos efectes en cadascun d’ells.

De la mateixa manera, també van ressaltar que s’anirà treballant i prenent decisions dia a dia, sempre adaptant-se a les circumstàncies i a la normativa vigent. En qualsevol cas, esperen comptar amb la “col·laboració i responsabilitat ciutadana a l’hora de complir les mesures”.

Municipis signants:

Alcalalí

Benigembla

Benissa

Calp

El Poble Nou de Benitatxell

El Ràfol d’Almúnia

Els Poblets

Gata de Gorgos

Jesús Pobre

La Vall de Gallinera

Ondara

Orba

Pedreguer

Pego

Sagra

Sanet i Negrals

Xaló

Pujar