elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La província d'Alacant i les seues grans propostes culturals

La província d'Alacant i les seues grans propostes culturals
  • La Diputació d'Alacant ens proposa les següents cites culturals aquesta setmana

MÉS FOTOS
La província d'Alacant i les seues grans propostes culturals  - (foto 2)
La província d'Alacant i les seues grans propostes culturals  - (foto 3)

Música, exposicions, presentacions, propostes en la naturalesa. Vols fer alguna cosa diferent aquesta setmana en la província d'Alacant? Pren nota dels següents plans que et proposem per a fer en parella, família o amb amics.

Cites musicals en el ADDA

Aquest dimarts 14 de novembre, l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) acull un concert de l'orquestra NK d'Israel. Aquesta cita musical començarà a les 20:00 hores i està sota la direcció de Christian Lindberg i al costat del solista Pacho Flores.

El dissabte 17 de novembre tindrà lloc una Trobada coral a la vesprada i el diumenge 18 de novembre serà el torn de la Banda Simfònica Municipal d'Alacant que actuarà a les 12:00 dins del cicle 'Les nostres Bandes'. A la vesprada, el ADDA tancarà una setmana musical de la mà de l'agrupació d'Aspirants a l'Orquestra de Joves de la Província d'Alacant, que oferirà una audició a les 20:00.

Cites en la Casa Bardín

Aquest dimarts 13 de novembre es presenta el llibre Ni per a l'amor ni per a l'oblit (Memòries I) de J.J. Armes Marcelo en la Casa Bardín. A més, el dimecres 14 de novembre el Gil-Albert organitzarà una nova sessió del cicle 'Art Audiovisual' que oferirà un documental sobre l'artista Enric Lledó. Posteriorment, Amelia i María José Lledó oferiran una conferència.

També el dimecres 14 de novembre a les 20:00 en l'Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó presentarà la revista La Rella 31 en la Casa de Cultura de Santa Pola. Un dia després, el dijous 15 de novembre a les 19:30, tindrà lloc una taula redona titulada 'Els Premis Estruch: actualitat i intrahistoria'. L'activitat serà a càrrec de Francesc Sanguino, Marina Torrecilla i Raquel Molina.

Enrique Urbizu i Rafael Maluenda intervenen en el cicle 'Darrere de les càmeres II. Cinema i masterclass amb el Gil-Albert', el divendres 16 de novembre a les 10:30 hores en la Casa Bardín, que acull també fins a aquest diumenge 19 de novembre l'exposició "Pepe Estruch. Imatge, veu i paraula".

El Teatre Arniches acull l'exposició 'José Estruch. Vida i teatre' fins al 15 de gener. Les visites es poden fer dues hores abans de l'inici de cada espectacle.

Palacio Provincial

Dues exposicions ens presenta el Palau Provincial. D'una banda una exposició filatèlica en la Sala d'Exposicions. Amb motiu del 25 aniversari de l'Associació d'Amics del Camí de Santiago d'Alacant se celebra aquesta mostra que es pot visitar d'11:00 a 13:00 i de 17:30 a 20:00 hores de dilluns a dissabte.

D'altra banda, per als amants del ciclisme ens presenten l'exposició 'A pedals per la Història', la nova proposta cultural que fins al dimecres 14 de novembre romandrà exposada en el Palau Provincial. Prop d'una vintena de bicicletes clàssiques de tot el món componen aquesta original mostra que reflecteix l'evolució d'aquest invent tan significatiu per a la societat. L'horari és d'11:00 a 13:00 i de 17:30 a 20:00 hores de dilluns a dissabte.

No ens oblidem tampoc de la Marató de donació de sang en el Palau Provincial que tindrà lloc els pròxims dies divendres 16, de 16:00 a 21:00 hores, i dissabte 17 de novembre de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 21:00 hores.

Bous i art rupestre en el MARQ

El Museu Arqueològic d'Alacant compta amb sales dedicades a la prehistòria, la cultura romana, els íbers, l'edat mitjana i la cultura moderna i contemporània. Una exposició completa a la qual s'afigen les propostes de 'Excavant una església', 'Excavant sota l'aigua' i 'Excavant en una cova'

D'altra banda, podem descobrir les figuretes de bous que es van trobar en el jaciment de Vessants del Castell de Callosa de Segura en l'exposició 'Els Bous del Argar. Figuretes d'argila de l'Edat de Bronze'. Al costat d'aquestes peces també es poden veure dues xicotetes figures de l'enclavament de l'Argar, a Almeria, pertanyents a la Col·lecció Siret procedents dels Museus Reals d'Art i d'Història de Brussel·les. La mostra romandrà exposada fins al dia 3 de març.

I si t'agrada l'art rupestre, en el MARQ es ret homenatge al Primer Art i a quatre dècades de recerca, conservació i posada en valor d'aquest camp artístic en la província. La mostra , titulada com a 'Rupestre, els primers santuaris', reuneix 250 peces procedents de 19 museus nacionals i locals i romandrà oberta fins a gener de 2019.

Jaciments i excursions culturals

Et ve de gust descobrir la cultura i història de la província a l'aire lliure? Aprofita i visita aquestes propostes que ací et portem:

Jaciment El Santuari de Pla de Petracos: Situat en el municipi de Castell de Castells, el Pla de Petracos és un dels millors jaciments amb art rupestre de la Comunitat Valenciana. Declarat Bé d'Interès Cultural i Patrimoni de la Humanitat, es troba en un paratge esplèndid així que la seua visita és una magnífica oportunitat per a gaudir de la naturalesa en un entorn privilegiat.

Jaciment El Tossal de Manises: El Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l'antiga Alacant, situat en el barri de l'Albufereta d'Alacant. Es tracta d'un dels jaciments arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana, una de les seues poques ciutats romanes conegudes amb profunditat, que compta amb la declaració de Monument Històric-Artístic des de 1961. L'horari d'hivern, des del 16 de setembre, és de dimarts a dissabtes de 10:00 a 14:00 i de 15:30 a 17:30 hores, i diumenges i festius de 10:00 a 14:00 hores.

Jaciment La Illeta dels Banyets: Es troba situada al Campello i és un dels enclavaments arqueològics alacantins coneguts des de fa més temps. La Illeta dels Banyets és un promontori estret i llarg en el qual se situa un jaciment de gran importància per la seua àmplia seqüència cultural, ja que en ell s'han identificat restes de l'Edat del Bronze, els que queden d'una vila romana, a més de la presència de materials islàmics de l'Època Medieval. L'horari d'hivern, des del 16 de setembre, és de dimarts a dissabtes de 10:00 a 14:00 i de 15:30 a 17:30 hores, i diumenges i festius de 10:00 a 14:00 hores.

Torre de l'Almudaina: En ple cor de la muntanya alacantina, Almudaina atresora una singular torre, senya d'identitat de la població, construïda en època islàmica medieval. La construcció formava part del recinte fortificat de la xicoteta alqueria existent i, en horari d'hivern es pot visitar de dimarts a dissabtes de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 19:00 hores, i diumenges i festius de 10:00 a 14:00 hores.

Pujar