30 de novembre de 2020 30/11/20

Protecció Civil reparteix casa per casa 4.000 mascaretes adquirides per l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

Protecció Civil reparteix casa per casa 4.000 mascaretes adquirides per l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell - (foto 1)
  • Amb la llista d'empadronats, s'ha traçat una ruta per a poder repartir paquets de dues màscares per tot el terme municipal als veïns de més de 50 anys

MÉS FOTOS
Protecció Civil reparteix casa per casa 4.000 mascaretes adquirides per l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell - (foto 2)

Padró en mà, els voluntaris de Protecció Civil i un dels treballadors municipals del Centre de Salut estan tocant aquests dies a totes les portes del Poble Nou de Benitatxell. Criden al timbre, ofereixen dos mascaretes i segueixen amb la seua ronda per a proveir d'aquesta barrera protectora contra el Covid-19 a tots els veïns i veïnes de més de 50 anys. Es tracta d'una iniciativa pionera a la Marina Alta que ha impulsat l'ajuntament per a garantir que a ningú li falte protecció durant l'estat d'alarma.

A causa del problema de proveïment que estan tenint les farmàcies de tota la zona i a la dificultat de trobar màscares a preus raonables, l'equip de govern va investigar a l'inici de la crisi la manera d'adquirir, motu proprio, una gran quantitat per a poder pal·liar eixa falta de subministrament. A través de la família del restaurant Beniasia, que ja havia aconseguit portar des de la Xina un primer carregament de 400 unitats i un segon de 600, es va contactar amb un proveïdor, i fa uns dies van arribar les 4.000 mascaretes al municipi.

El passat dijous 9 d'abril, un grup de voluntaris es va reunir a l’Espai Molí per a organitzar els paquets de mascaretes seguint totes les pautes de seguretat. Junt amb ells van estar l'alcalde, Miguel Ángel García, la regidora de Seguretat Ciutadana, María José Ivars, i el cap de la Policia Local, José Francisco Mayans. Amb el llistat d'empadronats, van traçar una ruta per a poder repartir els packs per tot el terme municipal. Eixa mateixa vesprada van començar pel centre urbà, i estan seguint amb el repartiment al llarg de tota la setmana per a arribar també a urbanitzacions i disseminats.

En principi, les màscares s'estan oferint als veïns i veïnes de més de 50 anys, però el consistori ha guardat una reserva per a tot aquell que al·legue ser grup de risc. En aquest cas, les persones que necessiten adquirir-les poden posar-se en contacte amb el departament de Serveis Socials enviant un correu a serveissocials@elpoblenoudebenitatxell.com o telefonant al 96 649 33 69 (Ext. 130).

L'alcalde ha explicat que aquesta iniciativa s'ha dut a terme amb la condició d'avançar-se a la falta de subministrament “per a poder estar al costat dels ciutadans en aquesta difícil situació”. A més, ha avançat que ja s'estan realitzant els tràmits per a portar un altre carregament de material sanitari de mascaretes i guants.

García ha aprofitat l'ocasió per a agrair la gran feina que ha realitzant tant la Policia Local com Protecció Civil en aquesta iniciativa. La Policia en la primera fase de coordinació logística per a la realització de la comanda i Protecció Civil en la fase de repartiment de mascaretes. “Els dos cossos estan sempre ací per a tot, a les verdes i a les madures. Mai rebem un no per resposta de la seua part, per això volem posar en valor el seu esforç i sacrifici”.

Pujar