1 d’octubre de 2020 1/10/20

Cs proposa facilitar el dret a vot de més de 70.000 europeus residents a la província d'Alacant

    Ciutadans (Cs) proposa una bateria de mesures per a facilitar exercir el seu dret a vot als més de 70.000 europeus residents a la província d'Alacant. Per a això s'ha presentat una moció a les ciutats de més de 50.000 habitants i municipis amb una alta presència de població de la UE. “Alacant és província espanyola amb major nombre d'electors de la Unió, 70.428 persones en els últims comicis municipals, molt per davant de Madrid, però tenim constància que hi ha moltes més persones amb dret a vot que no estan inscrites i aqueixa és la població a la va dirigida aquesta campanya”, ha indicat el secretari d'Acció Institucional de Cs a Alacant, César Martínez.

    La iniciativa es durà a terme des dels grups municipals de Ciutadans a Alacant, Elx, Benidorm, L'Alfàs del Pi, Vila *Joiosa, El Campello, La Nucia, Dénia, Torrevella, Oriola, San Isidro i Santa Pola. La moció de Cs proposa impulsar una campanya informativa específica tant en espanyol com en anglés i francés i un tercer idioma a elecció de cada municipi abans de l'un de febrer de 2019 per a afavorir el dret al vot que tenen els residents europeus en els pròxims comicis municipals i europeus. Per a això es demanarà que es garantisca una dotació pressupostària extraordinària on es contemple el finançament d'aquest projecte a través del correu ordinari, web, cartelleria i mitjans de comunicació.

    La proposta de Cs pretén a més crear un vincle en la seu electrònica dels diferents ajuntaments per a integrar la informació i l'àrea d'empadronament de manera clara, útil i en diferents idiomes, per a complir així amb les directrius de l'Oficina Central del Cens Electoral en relació al vot dels ciutadans europeus. També es demana que s'habilite en les webs municipals un vincle visible per a facilitar tots els processos relacionats amb aquesta qüestió (empadronament, sol·licitud de vot, etc).

    Cs pretén amb aquesta iniciativa simplificar l'accés a la informació del sistema de vot als ciutadans de la Unió perquè s'identifiquen en major mesura amb la UE amb l'objectiu que desenvolupen major opinió pública i consciència política. En total, 1.777.989 europeus estrangers viuen a Espanya, persones que constitueixen la base de la identitat europea i els drets de la qual inclouen el sufragi actiu i passiu en les eleccions al Parlament Europeu i en els comicis municipals de l'Estat en el qual resideixen. 

    Pujar