28 de setembre de 2020 28/9/20

El Poble Nou de Benitatxell rep una subvenció de 120.000 euros per concloure les obres de connexió a la xarxa de clavegueram de Valle del Portet

El Poble Nou de Benitatxell rep una subvenció de 120.000 euros per concloure les obres de connexió a la xarxa de clavegueram de Valle del Portet - (foto 1)

  L'ajuntament, mitjançant el departament de Medi Ambient, va sol·licitar una subvenció de 120.000 euros per concloure al 2017 l'actuació que donarà connexió a les 25 vivendes del residencial que queden per connectar amb la depuradora de la urbanització limítrof.

  El consistori continua donant passos importants per resoldre un dels grans problemes ambientals de la comarca de la Marina Alta que és el de l'eliminació d'aigües residuals.

  El Poble Nou de Benitatxell ha rebut una subvenció de 120.000 euros per poder escometre la tercera i última fase de les obres de connexió a la xarxa de clavegueram de la urbanització Valle del Portet. D'aquesta manera, El Poble Nou de Benitatxell aconseguix connectar al clavegueram en un temps rècord, dos anys, totes les vivendes d'aquesta urbanització. Recordem que el projecte va començar al 2015 amb la connexió de 30 vivendes en una primera fase i amb una subvenció de 120.000 euros. Al febrer de 2016 es va escometre la segona part de les obres amb la connexió de 17 vivendes més a la depuradora limítrof i amb un pressupost de 90.000 euros. Ara, aquesta última subvenció de 120.000 euros donarà connexió a les 25 vivendes restants. En concret es garantirà l'abocament de les vivendes aïllades situades en el carrer de baix de la urbanització. L'ajuntament, a més, ha instal·lat les arquetes de connexió, de manera que cada un dels propietaris de les vivendes deu ara iniciar els tràmits per connectar-se a la xarxa amb la declaració responsable a l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell.

  El projecte, amb un pressupost de 120.000 euros, suposarà la tercera i última fase d'actuació en aquesta urbanització i el dotarà d'aquest servei. “Ara aquesta subvenció servirà per a completar esta actuació amb les poques vivendes que queden per connectar, podem dir que estem en la fase final d'actuació" hi ha assenyalat Josep Femenia, alcalde del Poble Nou de Benitatxell.

  Aquesta intervenció va ser sol·licitada pel Departament municipal de Medi Ambient i serà executada per la Diputació d'Alacant mitjançant una subvenció. Es tracta d'una ajuda inclosa dins de la convocatòria d'inversions en obres i reparacions de cooperació municipal financerament sostenibles aprovades per la Comissió d'Infraestructures, Aigua i Medi Ambient de la Diputació. El projecte legalitzarà la situació del pla parcial per a ajustar-se a la normativa vigent, determinada pel Reglament del Domini Públic Hidràulic, la Llei de Règim Jurídic de les Administració Públiques i del Procediment Administratiu Comú, que establix l'exigència d'una xarxa de sanejament dins dels serveis d'urbanització.

  Pujar