22 de setembre de 2020 22/9/20

El Poble Nou de Benitatxell desbrossarà el Barranc del Vicari i de l’Infern

El Poble Nou de Benitatxell desbrossarà el Barranc del Vicari i de l’Infern - (foto 1)

  El Poble Nou de Benitatxell acaba de rebre una subvenció de 40.000 euros de la Diputació d'Alacant per a reduir el risc d'incendi en el Barranc del Vicari i de l'Infern. La zona està a 2,25 Km del nucli urbà del Poble Nou de Benitatxell, però molt prop de les àrees residencials de la urbanització "Cumbre del Sol". D'ací la prioritat d'actuació. La muntanya presenta un estat degradat i sensible a la sequera, incendis i les plagues, amb un valor paisatgístic molt per davall del potencial. Compta amb abundant sotabosc arbustiu i de qualitat format per oliveres silvestres (Olea europea var. sylvestris), garroferes (Ceratonia siliqua), llentiscles (Pistacea lentiscus), aladiernos (Rhamnus alaternus), arços negres (Rhamnus lycioides) i coscolls (Quercus coccifera) que no arriben desenrotllar-se a causa de l'excessiva densitat de peus de pi blanc existents. Uns pins que conviuen junt amb un matoll heliófilo i altament pirófito com les argilagues (Ulex parviflorus), estepes (Erica multiflora), romers (Rosmarinus officinalis) i timons (Thymus vulgaris).

  Les tasques consistiran en l'eliminació de pins morts, poda de l'arbratge i desbrossament selectiu de la vegetació arbustiva. Les actuacions contribuiran a la millora forestal i a la regeneració natural del bosc a més de reduir el risc d'incendi i d'afecció de plagues. També es contempla la creació de garberes per a la reducció de fenòmens erosius. Inclús hi haurà actuacions en la zona cremada de Calistros durant l'incendi de setembre del 2016.

  Aquesta massa forestal està rodejada de nombroses urbanitzacions de vivendes residencials, i passa per ella la senda d'accés a la "Cala dels Testos". La superfície d'actuació és de 11,60 hectàrees. A més aquesta zona actua com a corredor ecològic al connectar la zona costanera amb el "Alt del Puig de La Llorença" i l'interior del municipi. Està inclosa en la Xarxa Natura 2000 amb les amb el LIC Penya-segats de la Marina i ZEPA Penya-segats de la Marina.

  "Volem fomentar els paisatges de valor, amb boscos ben conservats i plens de vida, a més del manteniment d'una fauna i flora rica i diversa i l'ús de la muntanya per al seu gaudi recreatiu amb senderisme. També hem de protegir el nostre patrimoni cultural amb fonts, abeuradors, forns de calç, marges de maçoneria i pous. Tampoc podem oblidar que les pinedes de la zona tenen una gran capacitat per a fixar CO2" ha apuntat el regidor de Medi Ambient, Manolo Segarra.

   

  Pujar