5 de desembre de 2020 5/12/20

Martín exigeix a Sánchez “no fer demagògia amb el temporal Gloria quan no ha entregat ni un euro de les ajudes de la DANA”

Martín exigeix a Sánchez “no fer demagògia amb el temporal Gloria quan no ha entregat ni un euro de les ajudes de la DANA” - (foto 1)
  • La diputada de Cs denuncia en el Congrés que “des de setembre segueixen sense arribar els fons compromesos amb els ciutadans i amb el sector agrícola”

La diputada de Ciutadans (Cs), Marta Martín, ha demanat a Pedro Sánchez “que no faça demagògia amb el temporal Gloria, quan no ha entregat ni un euro encara als afectes per la DANA”. La diputada ha afirmat que “fa falta tindre barruda per a prometre ajudes pels danys de l'últim temporal des d'un helicòpter mentre els agricultors porten mesos sense rebre ni un euro per la *DANA”.

Segons Martín, “les ajudes per a totes dues catàstrofes són molt necessàries i per això no s'entén que des de setembre seguisquen sense arribar els fons compromesos amb els ciutadans, amb les administracions i amb el sector agrícola”.

Davant aquesta situació, des del Grup de Cs en el Congrés s'ha presentat una bateria de preguntes perquè l'executiu aclarisca “per què deixa passar les setmanes sense donar resposta a una situació prioritària com és la necessitat de reparar els danys causats pel temporal a les províncies d'Alacant, Múrcia i Almeria”.

Després de mantindre diverses trobades amb representants de Asaja, Martín ha defensat “anar un pas més enllà i traslladar al Govern la necessitat d'ampliar les ajudes al sector agrícola i ramader per a donar cobertura a afectats que no comptaren amb assegurança agrària en les condicions establides originalment en l'RDL 11/2019”.

En les preguntes presentades al Congrés, secundades pels diputats Marta Martín, Mari Carmen Martínez i Pablo Cambronero, s'ha demanat explicacions sobre en “quina situació es troba la tramitació de les ajudes disposades en l'RDL 11/2019 i, en concret, les ajudes directes al sector agrícola i ramader”. També des de Cs s'ha preguntat al Govern si té prevista l'ampliació de les ajudes en forma d'exempcions i/o bonificacions de tributs locals més enllà dels originalment referits en l'RDL 11/2019, com el ICIO i/o al IVTM.

Pujar