elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marta Martín: “És inaudit que la ministra d'Educació no haja trepitjat un col·legi en tot l'estiu malgrat la situació actual”

Marta Martín: “És inaudit que la ministra d'Educació no haja trepitjat un col·legi en tot l'estiu malgrat la situació actual”
  • La diputada de Cs demana al Govern que s'assegure que s'arbitren mesures extraordinàries per a col·lectius sensibles com a xiquets amb malalties cròniques

MÉS FOTOS
Marta Martín: “És inaudit que la ministra d'Educació no haja trepitjat un col·legi en tot l'estiu malgrat la situació actual” - (foto 2)

“No s'entén que la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, no haja trepitjat un col·legi en tot l'estiu”. Així s'ha manifestat la diputada de Ciutadans (Cs), Marta Martín, qui ha assegurat que “cal baixar de la cúspide i anar als centres educatius per a escoltar in situ què diuen els docents, els pares i mares i l'alumnat”.

La diputada ha anunciat la presentació hui d'una proposició no de llei per a instar el Govern que s'assegure que s'han arbitrat mesures extraordinàries per a col·lectius sensibles. “Una de les preocupacions que ens han traslladat pares i mares i professionals és la falta d'identificació i absència de mesures extraordinàries adequades per a xiquets amb malalties cròniques o professors que sensibilitats especials. Exigirem que es tinga en compte a aquests col·lectius en el context sanitari actual. El Ministeri ha de vetlar perquè es garantisca una educació de qualitat a aquests menors”, ha afirmat.

Després de la visita al Col·legi Públic de Castalla Rico *Sapena, Martín ha destacat que “encara que des de la Conselleria d'Educació s'ha proporcionat material i mitjans i s'ha treballat, queden moltes llacunes que resoldre. Ens agradaria que s'hagueren fet les PCR, com a Andalusia. Si el Ministeri l'haguera exigit, no existirien aquestes importants diferències entre autonomies en perjudici de la salut pública”.

La portaveu de Cs en la Comissió d'Educació del Congrés s'ha compromés a “continuar insistint en la reivindicació de la implantació d'infermeries escolars i en què es faça un estudi de seroprevelencia i d'incidència del virus en la població escolar a nivell nacional”.

En el primer dia del curs escolar, Martín ha enviat “un missatge ànim, tranquil·litat i esperança a xiquets i pares. Confiarem que tot isca bé en una situació que és molt difícil per a tots”.

Pujar