elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Macrobrot Biar: una vintena contagiats per una reunió entre amics

Macrobrot Biar: una vintena contagiats per una reunió entre amics
  • La localitat alacantina dispara la incidència fins als 574 casos per cada 100.000 habitants

La Conselleria de Sanitat ha confirmat un nou brot de coronavirus a la Comunitat Valenciana. Es tracta de la localitat alacantina de Biar, que ha registrat un macrobrote de 21 contagiats després d'una reunió entre amics o familiars. Es tracta del brot més gran de la jornada, tal com ha confirmat la Conselleria.

L'augment de contagis afecta també a Biar, que ha disparat la incidència acumulada fins als 574 casos per cada 100.000 habitants. Des que va esclatar la pandèmia s'han contagiat 336 veïns de Biar i sis han mort.

Aquest nou brot el coneixem en una jornada a la Comunitat Valenciana continua registrant xifres molt altes de contagis en coronavirus, fregant hui els quasi 2.000 positius.

Després de les mesures anunciades pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el proper anunci de la tornada de el toc de queda a alguns municipis valencians, es confirma que la pandèmia segueix descontrolada: quasi 2.000 contagiats dels quals la majoria són de la província de València i les hospitalitzacions pugen a passos de gegant.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha notificat 1.834 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o mitjançant test d'antígens des de l'última actualització, que situen la xifra total de positius en 413.276 persones. Per províncies, 159 a Castelló (42.542 en total); 266 a Alacant (151.408 en total); i 1.409 a València (219.324 en total). El total de casos no assignats es manté en 2.

Pujar