15 de novembre de 2019 15/11/19

Llum en la carrers més foscos i 15 voluntàries per evitar agressions sexistes, racistes, LGTBIQfobas i de qualsevol altra índole en les festes de Benitatxell

Llum en la carrers més foscos i 15 voluntàries per evitar agressions sexistes, racistes, LGTBIQfobas i de qualsevol altra índole en les festes de Benitatxell - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Llum en la carrers més foscos i 15 voluntàries per evitar agressions sexistes, racistes, LGTBIQfobas i de qualsevol altra índole en les festes de Benitatxell - (foto 2)
  Llum en la carrers més foscos i 15 voluntàries per evitar agressions sexistes, racistes, LGTBIQfobas i de qualsevol altra índole en les festes de Benitatxell - (foto 3)
  Llum en la carrers més foscos i 15 voluntàries per evitar agressions sexistes, racistes, LGTBIQfobas i de qualsevol altra índole en les festes de Benitatxell - (foto 4)
  Llum en la carrers més foscos i 15 voluntàries per evitar agressions sexistes, racistes, LGTBIQfobas i de qualsevol altra índole en les festes de Benitatxell - (foto 5)

  L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell promou la cultura del respecte a les seues festes. Ha estampat el lema "no és no; de festa sense agressions" en 400 gots i 300 motxilles que es repartiran durant els dies de la celebració patronal de Santa Maria Magdalena.

  A més, la regidoria de Festes a càrrec de Mayte Roldan i la regidoria d'Igualtat, Polítiques de Gènere i diversitat a càrrec de Víctor Bisquert han organitzat un curs sobre el Punt Violeta que han impartit una psicòloga i una treballadora social.

  En aquest curs s'han format les voluntàries del primer Punt Violeta que s'organitza en unes festes de la localitat. Part d'aquestes voluntàries i voluntaris seran festeres i festers el proper any. La funció principal del Punt Violeta serà la d'estar atents a que no es produesca cap agressió sexista a les festes i estar en contacte amb els cossos de seguretat.

  Les voluntàries han de fomentar la cultura del respecte i la tolerància en uns dies en què tots els veïns i visitants s'han de divertir-se sempre des del respecte a la llibertat i a la diversitat.

  Millor il·luminació per a unes festes més segures

  Però el compromís de l'Ajuntament amb unes festes més inclusives i segures va més enllà de les campanyes i els lemes. Per això ha instal·lat nova il·luminació en els punts del centre urbà que estaven foscos i en els quals les dones se sentien insegures. Ha reforçat l'enllumenat públic al carrer Gateta i l'aparcament de les Escoles. A les festes, la perspectiva de gènere s'obri camí amb llum, educació i cultura.

  L'Assemblea de Joves llança un decàleg per gaudir d'unes festes plenes de respecte, llibertat i diversió

  En aquesta comesa de gaudir d'unes festes més inclusives i segures el consistori té un gran aliat en l'Assemblea de Joves, que ha tornat a llançar la seua campanya contra les agressions en festes amb cartells i fullets realitzats per la dissenyadora local Isabel Buigues i que han repartit pels comerços i espais públics del municipi. D'aquesta nova campanya de conscienciació destaca la seua "top 10" per gaudir d'unes festes plenes de respecte, llibertat i diversió. És un decàleg que combat les actituds masclista i racistes i les agressions sexistes. Fomenta la igualtat, el feminisme, la sororitat, la llibertat d'expressió i la tolerància. Aquest col·lectiu assegura que "en la diversitat està l'harmonia".

  Així, per a la regidora de festes i el regidor d'igualtat "unes festes tenyides de violeta, tolerants i que brillen amb la llum del respecte i la igualtat, seran la màxima expressió d'un poble viu, modern, inclusiu i que sap de veritat divertir-se".

  ocultar
  Llum en la carrers més foscos i 15 voluntàries per evitar agressions sexistes, racistes, LGTBIQfobas i de qualsevol altra índole en les festes de Benitatxell
  Pujar