20 de setembre de 2020 20/9/20

L'empresa municipal Poble Net incrementa el reciclatge

L'empresa municipal Poble Net incrementa el reciclatge - (foto 1)

  El pas a la municipalització de l'arreplega de fem, anteriorment estava gestionada per FCC, s'està revelant com fonamental per a millorar l'eficiència de reciclatge i promoure una gestió sostenible dels residus sòlids urbans. Amb la concessió privada només hi havia 3 contenidors de reciclatge, a diferència dels 30 actuals (15 de selectiva i 15 de paper i cartó) repartits per urbanitzacions que han aconseguit que l'arreplega siga més eficient i ecològica. Poble Noet també ha adquirit 55 contenidors de residus urbans. Segons Ecovidreo, cada pobler va reciclar en 2016 prop de 50 quilos de vidre.

  Segons les dades aportats pels tècnics municipals de Poble Net, l'arreplega de residus de cartó, paper, vidre i poda s'ha incrementat des de la creació de Poble Net, la qual cosa implica que els habitants del Poble Nou de Benitatxell reciclen molt més que abans. En l'arreplega de quilos de cartó i paper, per exemple, s'ha experimentat un augment de 93.280 en 2015 a 106.913 en 2016. El mateix ocorre amb l'arreplega de poda. La campanya de conscienciació llançada per l'ajuntament amb multes per als que no portaren les restes de poda de jardí a l'ecoparc ha produït efecte. L'arreplega anual en quilos de poda s'ha disparat de 206.580 quilos en 2015 a 570.690 quilos en 2016. "Si reciclem més, hi ha menys residus urbans i per tant menys costos per a l'empresa, ja que quan vam abocar residus en planta es cobren per tones" apunten els tècnics municipals.

  Cada pobler va reciclar en 2016 prop de 50 quilos de vidre

  El Poble Nou de Benitatxell ha demostrat estar integrat en la campanya de reciclatge, sobretot en el vidre. Segons les últimes dades facilitats per Ecovidrio relatius a l'any 2016, els ciutadans del Poble Nou de Benitatxell van reciclar un total de 200.810 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitja 48,93 kg. El municipi pobler compta amb 38 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats. Aquesta taxa de contenidors situa a Benitatxell en una mitjana de 108 habitants per contenidor.

  Contenidors soterrats

  A més a més, El Poble Nou de Benitatxell iniciarà després de l'estiu les obres de les set illes de contenidors subterrani amb una subvenció de 259.960 euros de la Diputació Provincial d'Alacant. Els contenidors soterrats alliberen espai i eliminen l'impacte visual dels contenidors de superfície. Proporcionen, per tant, una perfecta adaptació a l'entorn de diferència dels molestos i antiestètics contenidors de superficie. A més, es generen menys actes vandàlics ja que el contenidor està ocult i no es té accés al residu generat. Aquests innovadors contenidors tenen, a més, una gran durabilitat i el seu manteniment és senzill, amb unes simples tasques de manteniment.

   

  Pujar