elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament celebra una assemblea popular per a canviar el nom del carrer Álvarez Entrena

L'Ajuntament celebra una assemblea popular per a canviar el nom del carrer Álvarez Entrena

    Membres de l'equip de govern de l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià s'han reunit aquesta vesprada en la sala d'estudis de la Biblioteca Municipal amb els veïns i veïnes de l'actual carrer del General Álvarez Entrena per a abordar el canvi de nom de aquest vial en compliment de la Llei 52/2007 de Memòria Històrica, per la qual s'eliminaran de la llista de carrers aquells noms que enalteixen el règim franquista.

    L'Ajuntament va convocar fa unes setmanes als veïns del carrer a l'assemblea popular de hui per a fer-los partícips d'aquesta decisió i que siguen ells mateixos els que aporten suggeriments per a renomenar el vial en el qual resideixen, en substitució del nom actual que exalta la figura del General Delfino Álvarez Entrena, militar al servei de les dictadures de Primo de Rivera i Franco. L'objectiu és arribar a un consens perquè siga un nom que integre valors democràtics, de convivència i respecte, que satisfaça a tots.

    Els representants municipals han informat als veïns i veïnes en l'assemblea sobre el que comporta la Llei de Memòria Històrica i sobre les reminiscències franquistes del militar Álvarez Entrena.

    L'Ajuntament ha donat un termini d'un mes als veïns perquè puguen acordar una nova nomenclatura per al carrer que hauran de traslladar al Consistori per registre d'entrada amb la finalitat d'elevar-la a Ple. D'altra banda, les autoritats locals s'han compromès a posar els mecanismes que estiguen al seu abast per a evitar possibles problemes que puguen sorgir als veïns pel canvi de nom en l'adreça postal.

    Pujar