4 de desembre de 2020 4/12/20

Júlia Company: “Hem multiplicat per 7 el nombre de projectes TEIC finançats a la província d'Alacant”

  • A la província d'Alacant s'han recolzat 57 projectes d'innovació amb 2,1 milions d'euros d'ajuda.

  • Júlia Company: “És significativa l'orientació de molts dels projectes recolzats cap al desenvolupament de productes i processos més respectuosos amb el medi ambient”.

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial ha concedit a la província d'Alacant un total de 57 projectes d'innovació, amb una ajuda d'una mica més de 2,1 milions d'euros.

Del total de projectes aprovats, una mica més de la meitat (29), fan referència al desenvolupament i fabricació de nous productes o la millora significativa dels existents i el 35% al desenvolupament de solucions innovadores en l'àmbit de les tecnologies de la informació, electrònica i de les comunicacions (TEIC).

En relació a aquesta mena de projectes, la directora general de l´Ivace, Júlia Company, ha assenyalat que “hem multiplicat per 7 el nombre de projectes TEIC finançats a la província d'Alacant en els últims dos anys”.

Per a Company, aquesta dada és tremendament positiva “perquè no sols reafirma l'important paper dels habilitadors digitals en el salt a la indústria 4.0 de les empreses sinó que constata la important cultura digital que s'està estenent per la província”.

La responsable de l´Ivace també ha destacat “l'orientació d'alguns sectors cap a productes més respectuosos amb el medi ambient, com succeeix amb les empreses de plàstics que busquen la reciclabilitat i biodegradabilitat en els seus fabricats, o la química agrícola que està desenvolupant tractaments fitosanitaris i bio amb menor impacte ambiental”.

Les convocatòries de suport a la innovació Innova-CV s'emmarquen dins del Pla d'I+D+i Empresarial que en 2019, com a novetat, ha permés a les empreses beneficiar-se d'un increment en la intensitat de les ajudes: de fins a un 45% per a les petites empreses i fins a un 35% per a les mitjanes.

“L'objectiu és facilitar el màxim possible a les empreses el desenvolupament del seu projecte i que el finançament dels costos elegibles s'ajuste cada vegada més a les seues necessitats reals”, ha asegurat.

Previsions 2020

Per a les convocatòries de 2020, des de la unitat d'innovació de l´Ivace es mantindran els nivells en la intensitat d'ajudes per a les xicotetes empreses (45%) i les mitjanes empreses (35%), estant previst continuar apostant perquè les futures empreses beneficiàries puguen continuar sol·licitant anticipadament de l'ajuda una vegada concedida.

La responsable de l´Ivace ha indicat que des del seu departament s'estan redefinint algunes de les convocatòries del Pla d'I+D+i Empresarial de 2020 per a ajustar-les fins i tot més a les necessitats reals de les empreses.

En aquest sentit, ha assenyalat que es posarà l'accent en l'impuls de la digitalització, en el paper dels habilitadors digitals i en la necessitat de continuar potenciant l'emprenedoria innovadora.

Pujar